Canfali Marina Alta

Algú s’ha trobat unes claus?

¿Alguien se ha encontrado unas llaves?
  06/06/2020
Un pàgina de Facebook que posa en contacta a trobadors i perdedors d’objectes a Dénia supera els 6.000 seguidors

LLUÍS PONS

 

Perdre les claus, de la casa o del cotxe, o bé ser conscient que estan a mà però no les trobes, és una cosa que ens ha passat a tots més d’una vegada en la vida. De fet, és molt més usual del que ens pensem. Si escrius “he perdido las llaves” sobre el buscador de google t’eixiran aproximadament 10.7 milions d’entrades. Hi ha molta literatura vessada al voltant d’aquest fet que tant pot aplegar a irritar-nos, com ara històries, experiències, curiositats o fins i tot anàlisis científics, i no falten els recursos i les solucions d’allò més inversemblants.

            Del perdre i trobar objectes, ja focalitzat a Dénia, va la pàgina de Facebook “Objetos perdidos/encontrados Dénia”, que administra el veí Vicent Femenia, bomber de professió. Un bon dia es va trobar unes claus al carrer i va considerar que les xarxes podrien servir per a alguna cosa més que per a xafardejar i exhibir-se. Una bona utilitat seria, per exemple, ajudar a trobar allò perdut.

            Així va ser com a gener de 2018 es va fer avant i va crear la pàgina. De seguida va afegir al grup als amics i a la gent que tenia més a mà. “Calia incorporar com a més gent millor, perquè així es divulga més en les xarxes”, assenyala Femenia. Hui per hui, poc més de dos anys desprès, ja són vora 6.000 els membres del grup.

            El procediment és ben senzill. Qui troba alguna cosa, fotografia l’objecte i el puja a la pàgina, i qui perd també pot fer el mateix, penjar l’avís amb foto o sense. La seua funció és la d’administrar, és a dir, revisar que tot allò que es publique siga correcte i s’ajuste a les normes, les quals són evidents i s’ajusten a allò que és l’objectiu: informar sobre objectes perduts o trobats a Dénia, per intentar localitzar el seu propietari ja siga per la via personal o be a través de la Policia Local o Nacional. No és un grup de debat, ni un lloc per a fer anuncis publicitaris, ni tampoc de mascotes perdudes, ja que en aquest últim cas, puntualitza, hi ha una pàgina destinada exclusivament a eixa finalitat.

Cercar notícies
Agenda