AMARAC dona claus per a detectar les altes capacitats en els escolars 

AMARAC da claves para detectar las altas capacidades en los escolares
  10/06/2022

Més de mig centenar de persones, en la seua majoria docents de la Marina Alta, van assistir el dimecres sobre les altes capacitats en els xiquets i la seua detecció l'àmbit familiar i escolar. L'activitat va ser organitzada per l'Associació de la Marina Alta Per al Recolzament dels Altes Capacitats (AMARAC). 

Després de la benvinguda per part de la presidenta de l'associació, Ángela Álvarez, es van facilitar als assistents un document a través del qual es pot realitzar una xicoteta prova en les llars per a saber si algun dels seus fills té altes Capacitats i actuar.

Les psicòlogues Sefa Mulet i María José Palacio, van parlar sobre els mites que existeixen entorn dels xiquets d'altes capacitats i les dificultats que es troben les famílies tant en la detecció com en l'acceptació per part de l'entorn d'aquesta realitat. Per part seua, el psicòleg Salvador Borrás, director de la Unitat Especialitzada en Orientació (UEO) de Xàtiva, va explicar l'inici del programa Connectats, que té com a objectiu dotar de les eines necessàries als docents per al desenvolupament íntegre dels alumnes d'altes capacitats i el seu acompanyament en totes les etapes educatives. Es posarà en marxa el pròxim curs, encara que de moment en cap centre de la Marina Alta. 

Posteriorment, la pediatra María Luisa Lucas, va parlar des de la seua experiència amb les famílies de xiquets que arriben a la consulta amb la sospita de patologies, com a hiperactivitat o asperger, i que en realitat resulten ser Altes Capacitats.

AMARAC ha agraït la participació altruista dels ponents, l'assistència dels docents i famílies i la cessió de la Casa de la Paraula per part de la Fundació Baleària. 

<<< Tornar a la portada