Canfali Marina Alta

Amjasa no cobrarà l'aigua a Xàbia mentre dure l'emergència i estudia ajudes o bonificacions

Amjasa no cobrará el agua en Xàbia mientras dure la emergencia y estudia ayudas o bonificaciones
  20/03/2020
L'Ajuntament paralitza la taxa d'ocupació per via pública

L'empresa d'aigües municipals de Xàbia, Amjasa, ha paralitzat l'emissió dels rebuts d'aigua als seus abonats, després d'un acord que s'ha adoptat aquest divendres. D'aquesta manera es garanteix als veïns i usuaris l'accés a un bé primordial durant aquesta situació d'emergència.

A més, Amjasa estudia altres mesures de futur com l'aplicació de bonificacions o pagaments fraccionats, atenent cas per cas les situacions familiars o d'empreses i en coordinació amb els departaments de Serveis Socials, Foment Econòmic i Hisenda.

L'empresa municipal recorda que té restringida l'atenció presencial a gestions d'urgència, però que garanteix l'atenció telefònicament i a través de l'oficina virtual o el correu electrònic.

Així mateix l'empresa recorda que l'aigua que subministren està controlada diàriament per a garantir la seua qualitat i és “totalment segura” ja que el seu tractament disposa d'un agent desinfectant que permet garantir la inexistència de virus i bacteris.

 

LES TAXES D'OCUPACIÓ

 

En bona lògica, l'Ajuntament ha paralitzat el cobrament de la taxa per ocupació de la via pública a l'hostatgeria i comerç, i està buscant la fórmula per a retornar-la als qui ja l'havien abonada abans de declarar-se l'estat d'alarma. També els pagaments per serveis com les escoles esportives o la Escoleta.

També estan suspesos tots els terminis de pagament d'impostos municipals –com el del fem o vehicles- pel que les persones que ho tenien arracada d'abonament poden estar tranquil·les ja que, encara que expire la data límit que s'indica en les cartes que va girar l'Ajuntament fa unes setmanes, no se'ls cobrarà recàrrec. Quan s'alce l'estat d'alarma es comunicaran els nous terminis.

L'alcalde, José Chulvi, ha agraït a tota la població que, majoritàriament, està respectant les restriccions de l'estat d'alarma i ha avançat que  departaments municipals com a Foment Econòmic, Hisenda o Serveis Socials ja han començat a organitzar un pla d'acció municipal per a fer costat a les famílies i empreses a remuntar aquesta dura situació econòmica. 

Chulvi ha assenyalat que tot els regidors continuen treballant i en permanent contacte a través de mitjans telemàtics. Els partits polítics de Xàbia mantenen unitat davant la lluita contra el Coronavirus.

Cercar notícies
Agenda