Aquí hi ha tomaca

  • Aquí hay tomate
  • Aquí hay tomate
  17/07/2021

 

Torna el concurs de tomaques d'Els Magazinos. Per segon any consecutiu, el mercat cultural i gastronòmic de Dénia ha convocat el concurs La millor tomaca de la Marina. La convocatòria està dividida en tres categories: millor tomaca, millor tomaca de penjar i millor tomaca en conserva o sec, amb més de 2.000 euros en premis

El certamen, que se celebrarà el 25 de juliol, s'amplia a productors de tota la Comunitat Valenciana però manté el nom de la comarca per aqueixa reivindicació del territori tan identitària d'Els Magazinos. Concebut com un homenatge a l'agricultor local, és una aposta més per posar en valor els productes de proximitat i els sabors de sempre, en aquest cas el producte estrela de l'estiu: la tomaca. Es comptarà amb la presència dels guanyadors de l'any passat: Vicent Mahiques de Jesús Pobre, Kico Pastor de Dénia, Xavier Mulet de Pedreguer i Joan Folqués. El jurat estarà format per cuiners de Dénia amb llarga trajectòria, periodistes i crítics gastronòmics i amants de la tomaca. 

Tots aquells que vulguen participar en el concurs hauran d'inscriure's abans del 23 de juliol enviant un e-mail a hola@elsmagazinos.com o un whatsapp al 609 93 96 07. Per a formar part de la iniciativa cal mostrar almenys tres quilos de cada varietat. Les millors tomaques obtindran un premi de fins a 500€. 

L'oda a la tomaca continuarà a l'agost amb diferents actuacions. A més, tindrà un protagonisme destacat dins del cicle mensual Cuina de Territori amb les propostes gastronòmiques dels locals del mercat.

<<< Tornar a la portada