Canfali Marina Alta

Aqualia inaugura el Centre d'Innovació en Dessalació de Dénia

Aqualia inaugura el Centro de Innovación en Desalación de Dénia
  27/11/2019

Aqualia ha inaugurat el Centre d'Innovació en Dessalació que es troba en la planta de tractament del riu Molinell. A l'acte, celebrat el dimecres, va assistir l'alcalde de Dénia, Vicent  Grimalt, i representants de l'empresa.

En el centre treballen tres persones dedicades al laboratori, centre de control i diferents plantes pilot de pretractament, diferents tipus de dessalació i postractament.

L'alcalde va recordar que el municipi és un referent històric en el món de la dessalació. Va assenyalar que la planta es va instal·lar en 1991 "quan la dessalació a nivell mundial estava en mantilles i a nivell europeu era poc més que I+D, en una decisió estratègica que va impulsar notablement el desenvolupament de la ciutat”. Segons va anunciar Grimalt, “l'impuls de la investigació i la innovació a Dénia no acaba amb el Centre d'Innovació en Dessalació, sinó que es complementa amb la posada en marxa a la ciutat del nou sistema de control de xarxes, que permet controlar la gestió de les xarxes i incidències en el servei en temps real de forma molt més eficient que qualsevol altre sistema convencional, integrant a Dénia en el concepte de ciutats del futur o Smart Cities”.  

Cercar notícies
Agenda