Aqualia posa a punt la infraestructura de recollida d'aigües pluvials de Dénia per a evitar inundacions 

Aqualia pone a punto la infraestructura de recogida de aguas pluviales de Dénia para evitar inundaciones 
  24/08/2022

Aqualia està duent a terme treballs de revisió i neteja de les estacions d'evacuació d'aigües pluvials de Dénia. Aquestes actuacions formen part de les diverses campanyes preventives i de posada a punt de la xarxa de pluvials que es realitzen anualment. L'objectiu és tindre les infraestructures a punt davant possibles pluges torrencials, habituals a la fi d'estiu, ja que un mal estat de la infraestructura podria provocar inundacions. 

L'empresa ha revisat 12 km. del col·lector general i les sis estacions d'evacuació d'aigües pluvials del municipi. El personal tècnic ha testat els quadres elèctrics, ha realitzat la neteja dels fossats de bombament i les canonades d'admissió i d'impulsió, ha extret i revisat les bombes i ha posat a punt els grups electrògens.

Segons ha informat l'empresa, “els treballs de revisió i posada a punt de les infraestructures d'evacuació d'aigües pluvials són fonamentals per a evitar greus problemes que puguen afectar la població quan es produeixen pluges torrencials”. A més, ha explicat que “amb les tasques de neteja d'aquestes infraestructures s'aconsegueix que les xarxes recuperen la correcta capacitat hidràulica de transport”.

L'Ajuntament de Dénia i Aqualia recorden que el seu manteniment depén en molts casos de la conscienciació ciutadana i del comportament cívic, evitant llançar brutícia, abocaments o papers que provoquen embossos i inundacions als carrers.

<<< Tornar a la portada