Art Al Vent avança la data de celebració, creix fins les 82 obres, i amplia l’escenari fins la Plaça de l’Església

Art Al Vent avança la data de celebració, creix fins les 82 obres, i amplia l’escenari fins la Plaça de l’Església
  27/06/2024

Serà del 28 de juny fins el 21 de juliol

 

 

Art Al Vent celebra enguany la vint-i-una edició, i això significa que cal progressar per adaptar-se al temps i les circumstàncies. I per això fa falta innovar, i aportar canvis, com els d’aquesta edició, amb una nova data. La mostra serà del 28 de juny al 21 de juliol, quan abans se celebrava entre agost i setembre. A més, la mostra d’art tèxtil més internacional de l’estat espanyol ha experimentat enguany un creixement de vora el 25% pel que fa a les obres que s’exposaran: un total de 86. Aquest fet permetra que l’exposició s’amplie des del Carrer La Bassa fins a la Plaça de l’Església pel Carrer Duquesa d’Almodòvar.

La regidora de Cultura, Àngels Soler, junt amb el coordinador, Josep Ginestar, s’han encarregat de presentar la mostra i la programació que girarà al seu voltant. La regidora ha exposat els motius del canvi de data. Per un costat, per evitar la canícula del mes d’agost, i per l’altra per mostrar el poble amb el comerç i l’hostaleria en ple funcionament. “Que el visitant conega Gata tal i com és, un poble obert i acollidor”, ha matisat Soler. I és que, per costum, alguns comerços i bars tanquen les portes per descans en acabar les festes patronals, just quan arrancava la mostra. 

La regidora de Cultura ha destacat la universalitat de la mostra, on estan representats 20 països distints: Espanya, Regne Unit, Alemanya, Mèxic, Marroc, Argentina, EE.UU, India, Japó, Itàlia, Xina, Ucraïna, Rússia, Suècia, Austria, Brasil, Uruguai, Holanda, Cuba i Canadà. També ha agraït l'esforç de tota la gent que fa possible Art al Vent, no sols els participants que treballen en la seua obra sinó també aquelles persones que contribueixen a que la mostra siga una realitat a cada any.
Ginestar ha destacat l'auge que està tenint l'art tèxtil en els últims temps, i que es pot comprovar en la gran presència que ha tingut en l'exposició Arco d’enguany. Ginestar ha subrallat l’origen d’Art Al Vent, que no és altre que fer “relectura d'una tradició que es manté ferma en el municipi com és penjar cobertors des dels balcons de les cases en els dies de festa". A més ha significat que la mostra que s’ha convertit en una senya d’identitat del poble. “Gata, el poble de les cistelles i d’Art Al Vent”, ha resumit. 

PROGRAMACIÓ CULTURAL

La programació cultural al voltan de la mostra és la següent: 

 - Divendres 28: A les 20 hores, inauguració d’Art Al Vent i actuació de la Gatukada.

 • Diumenge 30 de juny: A les 19 hores a l’Església, actuació de l’Orquestra de la Marina Alta (OMA).
 • Dimarts 2 de juliol, a les 19.30 hores al Centre Social, Actuació de la Banda Juvenil de Gata.
 • Dimecres 3 de juliol, a les 19.30 hores al Centre Social, projecció del documental Encontres d’Exilis I.
 • Divendres 5 de juliol, a les 10 h. a l’Oficina de Turisme, ruta guiada a l’exposició Art Al Vent.
 • Diumenge 7 de juliol, de 18 a 20 hores a la Plaça Nova, encontre de llata. Actuació del Grup de Danses La Llata i la Colla El Montgó.
 • Dimarts 9 de juliol, a les 19.30 hores al Centre Social, projecció del documental Encontres d’Exilis II i III.
 • Divendres 12 de juliol, a les 10 hores a l’Oficina de Turisme, ruta guiada pels Molins de Gata i Riuraus. 
 • Dijous 18 de julilo, a les 19.30 hores, davant de l’Ajuntament, visita a l’exposicio´Art al Vent XXI i jornada de portes obertes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives. 
 • Dijous 18 de juliol, a les 20.30 hores a la Plaça de l’Església, actuació del Cor Serrillàs. 
 • Divendres 19 de juliol, a les 10 hores a l’Oficina de Turisme, ruta guiada a la Font de la Mata. 
 • Diumenge 21 de juliol, a les 20 hores a la Plaça de l’Església, cloenda amb l’actuació del grup Connecta Percussiói.
 • Del 28 de juny al 21 de juliol, hi haurà una exposició de cartells dels 20 anys d’Art al Vent a la Biblioteca Municipal.
<<< Tornar a la portada