Baix la Mar fa doblet en la Secció Especial 25 anys després

  • Baix la Mar hace doblete en la Sección Especial 25 años después 
  • Baix la Mar hace doblete en la Sección Especial 25 años después 
  • Baix la Mar hace doblete en la Sección Especial 25 años después 
  • Baix la Mar hace doblete en la Sección Especial 25 años después 
  • Baix la Mar hace doblete en la Sección Especial 25 años después 
  18/03/2022

Per primera volta Darrere del Castell guanya en la seua categoria

 

Victòria històrica de la falla Baix la Mar, que enguany ha aconseguit els primers premis gran i infantil de la secció especial. Feia 25 anys que la comissió no feia doblet. A més, s’ha emportat altres guardons destacats, com el d’Enginy i Gràcia, ornamentació de falles, millor pintura infantil, igualtat, promoció a la diversitat, promoció del valencià i promoció de la diversitat. En la secció Primera, els guanyadors han sigut Darrere del Castell, que mai havien aconseguit este premi.

            L’himne de Baix la Mar (“no hay quien pueda con la gente marinera”) es va entonar amb més emoció que mai, i per partida doble, després de conéixer el veredicte del jurat. En el cas de la falla gran, ha sigut amb un monument de José Sanchis, que porta com a lema Qui mou els fils?, obtenint 237,5 punts.La falla infantil de Baix la Mar (Cont’estime) ha sigut obra de Bernardo Estela. La felicitat era immensa per al president i la fallera major, Juanvi Lull i Nuria Ivars, i els càrrecs infantils, Cesc Llácer i Paula Pastor, que han viscut un any de triomf.

            El lliurament dels premis es va celebrar el dijous amb puntualitat i amb una plaça de la Constitució plena de gent, malgrat el mal temps. Com cada any, Estudio 8 va instal·lar una pantalla gegant per tal de fer des de fora el seguiment de l’acte. Altre protagonista va ser el notari Salvador Alborch, que va llegir les actes del jurat. I també, com no, les Falleres Majors de Dénia, Safir Malonda i Martina Gimeno. 

            Pel que fa a les falles grans, el segon premi d’Especial va ser per a l’Oeste (que va obtindre 214, 50 punts, 23 menys que Baix la Mar); el tercer per al Centro i el quart per a París Pedrera (amb sols un punt de diferència).

            En Primera, el segon premi va recaure en Saladar; el tercer va ser per a Les Roques; Port Rotes va quedar el quart; Diana, cinqué; Campaments, sisè; i Camp Roig, seté.

            En quant al repartiment dels premis infantils de la Secció Especial, el Centro va quedar segon; Oeste, tercer i París Pedrera, quart. En la Secció Primera, el segon premi va ser per a Campaments; el tercer per al Saladar; Les Roques, quart; Diana, cinqué; Darrere del Castell, sisé, i Camp Roig, seté.

            A més, s’han repartit altres guardons destacats. El premi a la Millor Crítica Local de CANFALI MARINA ALTA ha sigut per al Centro; el premi al risc, per a l’Oeste; el de la crítica turística per al Saladar; crítica de medi ambient, Diana; crítica fallera, París Pedrera; millor llibret, Saladar, i millor carrer engalanat, Primer Grup de Mariners.

            La pluja i el vent, provocats per la borrasca Celia, han deslluït els actes d’enguany i fins i tot han provocat desperfectes en algunes falles. El dijous es van suspendre alguns actes, com l’homenatge a les falleres majors i les mascletaes, però l’alegria i ganes de festa per part dels fallers no ha decaigut. I més després de dos anys sense festa degut a la pandèmia del coronavirus.

<<< Tornar a la portada