Canfali Marina Alta

Baleària és la primera naviliera del mon en obtindre la certificació global Safe COVID-19 com espacio segur

  • Baleària es la primera naviera del mundo en obtener la certificación Global Safe Site COVID-19 como espacio seguro
  • Baleària es la primera naviera del mundo en obtener la certificación Global Safe Site COVID-19 como espacio seguro
  01/06/2020

Els 16 vaixells que operaran aquest estiu obtenen el certificat en la categoria Excellenc

Baleària ha obtingut l'etiqueta Global Safe Site COVID-19 per part de l'entitat de certificació i inspecció internacional Bureau Veritas, que ha validat els procediments específics, plans de neteja, mesures organitzatives i personals de protecció per a previndre el COVID-19. Baleària és la primera naviliera del món a obtindre aquesta certificació que valguda les bones pràctiques de prevenció. A més, els 16 vaixells de la flota i les dues estacions marítimes que gestiona la naviliera (Dénia i València) obtenen els certificats individuals en el màxim grau (Excellence).

Bureau Veritas comprova l'efectivitat dels procediments de Baleària mitjançant l'anàlisi en laboratori de les mostres preses en els vaixells i estacions marítimes per a determinar la possible presència de COVID-19.  “Es tracta d'un certificat en el qual som pioners, i que té la garantia afegida de les revisions i anàlisis periòdiques, així com anàlisis extraordinàries si es detectara un resultat positiu”, ha destacat el president de la naviliera, Adolfo Utor. “Cada vaixell se certifica de manera individual com a espai fiable i segur per a viatjar. Els nostres passatgers tenen la garantia que Baleària va més enllà de les directrius del Ministeri de Sanitat i l'Organització Mundial de la Salut”, ha ressaltat Utor. A més, ha recordat que s'ha reduït la capacitat entre un 20 i un 40 per cent per a garantir una distància social suficient entre els diferents grups de passatgers, mitjançant la separació per corredor o butaca buida.

L'auditoria comprova les mesures de protecció personal, les organitzatives i la neteja i desinfecció de les instal·lacions. Cal destacar que Baleària ha implantat nombrosos protocols de seguretat, com enviar la targeta d'embarque a través de WhatsApp, evitant haver de passar per taquilla, o reorganitzar els embarques amb franges horàries assignades a diferents grups, per a evitar cues i aglomeracions. En l'embarque, es dispensa gel hidroalcohólico i es pren la temperatura als passatgers amb cambres termogràfiques, tòtems facials o termòmetres manuals.

Tant en les terminals com a bord, es realitzen neteges constants amb productes certificats per a la desinfecció del COVID-19, i desinfeccions diàries amb sistemes per nebulización i generació d'ozó, que aconsegueix tots els racons de les superfícies tractades. En els vaixells i les estacions marítimes s'han incorporat senyalitzacions per a mantindre la distància social de seguretat, així com cartelleria i vídeos que recorden les recomanacions, i s'han instal·lat mampares en les zones d'atenció directa. Cal recordar que l'ús de màscares és obligatori a bord dels vaixells i en les estacions marítimes. A més, totes les tripulacions i personal d'operacions s'han sotmés a un pla de formació i conscienciació específic en prevenció de COVID-19, que permetrà a la naviliera garantir el compliment estricte de totes les mesures sanitàries implantades.

Cercar notícies
Agenda