Baleària participa per primera vegada en la principal cimera del clima a nivell mundial

Baleària participa por primera vez en la principal cumbre del clima a nivel mundial
  01/11/2021

Baleària participarà per primera vegada en la seua història en la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, coneguda com a Conferències de les Parts o COP26, que se celebrarà a Glasgow del 31 d'octubre al 12 de novembre. Javier Cervera, responsable de Transició Energètica de Baleària, assistirà als plenaris de negociació d'aquesta 26a edició en qualitat de Membre Observer de les Nacions Unides gràcies a que la naviliera és membre Gold de la Fundació Empresa i Clima (FEC) des de l'any passat.

La naviliera formarà part de l'equip de representants de la fundació en els actes paral·lels a la convenció, en la coneguda com a zona blava, un espai físic destinat als membres de les delegacions nacionals, treballadors de Nacions Unides, mitjans de comunicació i organitzacions observadores. En aquests fòrums, els delegats dels països es reuneixen per a dur a terme les negociacions formals i les consultes informals. De la mateixa manera, poden també participar en reunions amb altres delegacions per a aclarir la seua posició i interessos quan l'objectiu és arribar a un acord o superar un estancament en les negociacions.

“Ser presents per primera vegada en un cim tan decisiu per al futur de la nostra societat és una oportunitat transcendental per a projectar i impulsar el nostre compromís amb la defensa del planeta i els objectius de desenvolupament sostenible establits per les Nacions Unides. La ferma aposta de Baleària per la sostenibilitat és un dels segells del nostre model de negoci, i és una decisió que respon a criteris de responsabilitat social i rendibilitat econòmica”, ha explicat Cervera.

Cal recordar que el compromís mediambiental de Baleària li ha fet apostar per l'ús del gas natural, en el qual ha invertit 380 milions d'euros per a disposar d'una flota de fins a 9 vaixells de nova generació, entre noves construccions i remotoritzacions, que uneixen els seus dos principals eixos estratègics: eficiència energètica i descarbonització (gràcies a l'ús de combustibles més ecoeficients) i digitalització (smart ships). D'altra banda, també s'ha submergit en projectes transversals com el Green and Connected Ports de la Unió Europea, mitjançant el qual ha instal·lat sensors i sistemes de mesurament en alguns dels vaixells per a monitorar i gestionar l'ús de combustible i les emissions en temps real.

Sota el lema “Unint al món per a fer front al canvi climàtic”, la pròxima conferència reunirà representants de 200 governs amb l'objectiu d'abordar la urgència i les oportunitats d'avançar cap a una economia neutra en carboni, així com el poder de cooperació internacional per a fer front als reptes més complexos. L'edició actual d'aquesta trobada impulsada per l'ONU compta amb l'organització tècnica del Regne Unit i Itàlia, i se celebra ajornament de la reunió prevista per a novembre de 2020 a causa de la pandèmia de la Covid-19 amb la màxima de definir les accions concretes per part dels països per a aconseguir les zero emissions per a 2050, així com marcar les línies de treball per a reduir conjuntament el calfament global per davall dels 2 °C i prosseguint els esforços per a limitar-lo a 1,5 °C, segons es va establir en l'Acord de París.

<<< Tornar a la portada