Baleària exposa joguets fets a partir de plàstics reciclats

  • Baleària presenta una colección de juguetes hechos a partir de plásticos reciclados
  • Baleària presenta una colección de juguetes hechos a partir de plásticos reciclados
  12/12/2022

Baleària ha combinat el foment del reciclatge i la protecció de les espècies marines amb la creativitat i la il·lusió nadalenca dels més xicotets per a llançar La Botiga de joguets de la Mar. És una col·lecció de més de 150 joguets sostenibles elaborats artesanalment a partir de plàstics recollits tant en la mar i el litoral, com de materials reciclats procedents dels seus vaixells.

La conceptualització i construcció dels joguets ha sigut realitzada per Juan Cabrera, artesà del projecte Planeta Tap, que ha ideat diversos models inspirats en la fauna marina: cavallets marins, crancs, polps i catxalots, entre altres. Cadascun dels ninots és una peça única i exclusiva, elaborada a partir de taps, botelles i altres plàstics, amb una tècnica senzilla d'assemblatge sense coles ni pintures.

La naviliera, a través de la Fundació Baleària, destinarà tots els diners recaptats per la venda d'aquestes creacions a entitats implicades en projectes de protecció de les espècies marines. Els joguets realitzats amb materials reciclats es podran adquirir en algunes taquilles de la naviliera, així com en alguns dels seus vaixells, com el fast ferri Eleanor Roosevelt, que cobreix la ruta Dénia-Eivissa-Palma. També se sumarà a la recaptació els diners obtinguts en els tallers organitzats aquesta setmana en l'espai cultural Els Magazinos de Dénia.

Dins del programa d'animació infantil a bord dels vaixells durant el període nadalenc, Baleària oferirà tallers per a muntar joguets a partir de plàstic reciclat, seguint el disseny i les tècniques de Planeta Tap. Les sessions a bord es realitzaran els dies 22, 23 i 26 de desembre i 2, 3, 7 de gener, en les rutes València-Palma, Dénia-Eivissa-Palma, Barcelona-Alcúdia-Ciutadella, Barcelona-Palma, Algesires-Ceuta i Màlaga-Melilla.

D'altra banda, en Baleària Port (Dénia) està oberta al públic una exposició amb joguets originals i sostenibles realitzats per l'artesà de projecte Planeta Tap específicament per a Baleària. Es tracta d'una col·lecció de joguets sobre espècies marines creats amb materials reciclats. L'objectiu d'aquesta exposició és conscienciar, de manera creativa i artística, sobre l'ús de plàstics i la contaminació que causen.

Aquesta iniciativa forma part de Rumb Verd, la marca amb la qual Baleària engloba totes les accions de la companyia vinculades a la protecció del medi ambient i que inclouen tant els projectes enfocats a l'ecoeficiència de la flota com a accions d'economia circular.

<<< Tornar a la portada