Baleària s'incorpora a la Fundació Empresa i Clima com a membre Gold

Baleària se incorpora a la Fundación Empresa y Clima como miembro Gold
  10/11/2020

La naviliera Baleària s'ha incorporat a la Fundació Empresa i Clima (FEC) com a membre Gold, segons l'acord rubricat recentment entre Adolfo Utor, president de la naviliera, i Elvira Carles, directora de la fundació. Així, Baleària, pionera en l'ús de gas natural en el transport marítim a nivell mundial, formarà part d'una fundació que és el referent sostenible per a les empreses respecte al canvi climàtic i els seus efectes directes i indirectes.

El president de Baleària, Adolfo Utor, ha manifestat que “la incorporació a FEC reafirma el nostre compromís amb la defensa del planeta, que des de Baleària hem materialitzat amb l'ús del gas natural en la nostra flota i la reducció de les emissions que repercuteixen en l'efecte d'hivernacle, entre altres projectes”. La naviliera és pionera a nivell mundial en l'ús de gas natural i està aplicant un pla de flota amb una inversió de 380 milions d'euros per a tindre en 2021 fins a 9 vaixells a gas, entre noves construccions i remotorizaciones. Actualment la naviliera disposa ja de 6 d'aquests vaixells, i ha iniciat els treballs per a remotorizar un més. D'altra banda, també ha començat a instal·lar sensors i sistemes de mesurament en alguns vaixells per a monitorar l'ús de combustible i les emissions en temps real.

Per a Elvira Carles, directora de la Fundació Empresa i Clima, “el sector del transport marítim més eficient i sostenible serà molt important en la lluita contra el canvi climàtic; col·laborar amb Baleària en la seua resposta mediambiental és un dels nostres objectius”.

<<< Tornar a la portada