Benitatxell divulga pels centres educatius de la comarca el jaciment de la Cova de les Bruixes amb perspectiva de gènere

Benitachell divulga por los centros educativos de la comarca el yacimiento de la Cova de les Bruixes con perspectiva de género
  17/12/2021

El Poble Nou de Benitatxell tracta de donar a conèixer i posar en valor el tresor arqueològic que suposa el jaciment de la Cova de les Bruixes. I per fer-ho de forma amena i educativa ha editat uns quaderns didàctics amb perspectiva de gènere destinats a l’alumnat dels centres educatius de la Marina Alta.
    Els quaderns, que compten amb un model diferent per a cada cicle acadèmic conten la història de la Cova de les Bruixes i al mateix temps complementen la informació amb jocs, fitxes, cal·ligrafies i dibuixos imprimibles, tallers, lectures recomanades, música, etc. L’objectiu és que els i les docents dels col·legis i instituts puguen treballar a l’aula este material didàctic i posteriorment realitzen una excursió al jaciment arqueològic.
    El regidor de Cultura, Patrimoni i Turisme, Víctor Bisquert, i la bibliotecària municipal, Lola Bolufer, han fet entrega de 12 exemplars en paper a la directora del CEIP Santa Maria Magdalena, María José López.
    A més, els quaderns també estan disponibles online i es poden descarregar en el següent enllaç: https://bit.ly/3memdez. En els pròxims dies, l’Ajuntament farà arribar els quaderns a la resta de centres comarcals.
    El jaciment de la Cova de les Bruixes és testimoni de totes les cultures que han passat pel municipi, des dels ibers fins als primers pobladors cristians, destacant la herència andalusina. De fet, sobre una sèrie d’abancalaments han aparegut estructures arqueològiques que correspondrien a una alqueria andalusina denominada Alabiar, documentada en 1277.
    Com ha destacat Bisquert, en els últims anys s'han realitzat diverses campanyes d'excavacions arqueològiques per a tractar de posar llum sobre este importantíssim element patrimonial del poble i les diferents cultures que l'han habitat. De fet, el treball d’investigació guanyador del Premi Puig Llorença 2020 tractava sobre la Cova de les Bruixes. “La intenció de la corporació és continuar investigant este jaciment i difondre esta joia a tota la ciutadania, especialment entre els xiquets, xiquetes i joves”, ha afegit el regidor.

<<< Tornar a la portada