Benitatxell dona suport a la idea dels empresaris nàutics de crear “camps de boies” en el litoral de la comarca 

Benitatxell apoya la idea de los empresarios náuticos de crear “campos de boyas” en el litoral de la comarca 
  16/02/2022

L'Associació de Turisme Nàutic de la Marina Alta (ATNMA) continua la seua ronda de trobades amb alcaldes de la comarca per a traslladar-los la seua inquietud sobre la nova llei de protecció de la posidònia i captar suports de les institucions municipals davant el que considera una amenaça per al sector. L'últim de les trobades ha tingut lloc aquesta setmana en Poble Nou de Benitatxell, entre l'alcalde, Miguel Ángel García, i el president d'ATNMA, Ricardo Burriel. En la trobada s'ha intentat acostar postures i buscar mesures que ajuden a compatibilitzar el turisme nàutic amb la protecció de la Posidònia. 
    Els empresaris nàutics mantenen la seua proposta de crear una Taula de Treball on participen els ajuntaments del litoral i les Conselleries de Turisme, Medi Ambient i Ports. “Una taula que aporte solucions als efectes que pot produir la nova Llei de la Posidònia, a punt d'aprovar-se, en l'activitat d'un sector tan estratègic com és el Turisme Nàutic”, aclareix. En la reunió de Benitatxell, a la qual ha assistit també el regidor de Turisme, Víctor *Bisquert, ha quedat palés el suport d'aquest Ajuntament a crear un pla integral de boies per al litoral de la Marina Alta. “Hem demanat suport a Benitatxell i ens han traslladat la seua voluntat de trobar solucions a través d'aquesta taula”, ha comentat Burriel. “L'alcalde entén la situació en la qual ens trobem i dona suport a la idea de crear un Pla Integral de Boies per a la Marina Alta. "Benitatxell té diversos quilòmetres de costa amb alta densitat de posidònia i els hem transmés que la millor manera de protegir-la és instal·lant camps de boies”. Assegura Burriel que “estan d'acord, però volen definir qui les instal·la, les finança i les gestiona”, matisa. 
    La nova Llei autonòmica de la Posidònia, impulsada per la Conselleria de Medi Ambient, està actualment en període de resolució d'al·legacions i està previst que s'aprove abans de la temporada d'estiu. La prohibició de fondejar sobre posidònia i només fer-ho sobre arena o en boia, i la posada en marxa d'un Servei Especial de Vigilància de la Posidònia, situat a Xàbia, són dos punts que impactaran directament sobre l'activitat del turisme nàutic, segons apunten des de l'associació. “Advoquem per un pla integral de boies que abaste tota la costa de la Marina Alta i que repartisca el fondege d'embarcacions entre tot el litoral i no sols en determinats punts de la costa de Xàbia com ocorre actualment”. “Quantes més boies es col·loquen i més repartides estiguen, millor s'aconseguirà protegir la posidònia i alhora evitar la massificació”, comenta el president. 
    ATNMA ja té confirmades altres reunions amb els responsables municipals de Teulada Moraira, Benissa i Calp. L'associació es va constituir a la fi del 2021 amb la intenció d'aglutinar al sector del turisme nàutic de la Marina Alta i defensar els seus interessos. Actualment ja ha aconseguit una gran representació d'empreses de tots els subsectors.

<<< Tornar a la portada