Celle Les Freses presenta el vi commemoratiu del centenari de Sorolla

  • Bodegas Les Freses presenta el vino conmemorativo del centenario de Sorolla
  • Bodegas Les Freses presenta el vino conmemorativo del centenario de Sorolla
  • Bodegas Les Freses presenta el vino conmemorativo del centenario de Sorolla
  24/01/2023

El Celler Les Freses ha presentat el vi commemoratiu del primer centenari de Sorolla, durant l'acte d'inauguració d'una exposició en la qual va ser la casa del pintor a Madrid i que des dels anys 30 funciona com a museu. El quadre “Transportando pasa" ha sigut el triat per a la caixa estoig edició especial, que es presenta com una experiència enològica a través de tres botelles de vi: 1 botella de giró, 1 botella de moscatell sec Les Freses i 1 botella de vi dolç de moscatell. Totes elles guarden l'essència d'aquell raïm, d'aquells treballadors i d'aquells paisatges que tant van captivar a Sorolla.

En la presentació la enòloga, Mara Bañó, emocionada, va comentar que “no hi ha ningú que haja comptat de manera més bella, com és la nostra comarca, la seua història, el seu raïm i el seu paisatge. Fins i tot en quadres com a “Xiquet en les roques” puc veure al meu propi fill banyant-se a la platja de les Trencades. Sorolla emociona i compte a través de les seues pintures, les bondats de la nostra terra”. Bañó va animar a els amants de l'art a visitar la nova exposició del Museu Sorolla, perquè, segons va dir, “és com anar a la platja, estant a Madrid, tot és Mediterrani.”

I com no podria ser d'una altra forma, la inauguració va acabar amb un brindis per a don Joaquín amb Les Freses 2022. Mara Bañó va afirmar: “Aquesta verema i aquesta copa, estan dedicades a Joaquín Sorolla, per cent anys de llum, salut” va dir Mara per a tancar l'acte.

Joaquín  Sorolla va viatjar a la Marina Alta en 1896 amb l'objectiu de realitzar uns estudis de pintura relacionats amb el cultiu de la vinya i la producció del vi per al viticultor, industrial, diplomàtic i polític xilé Rafael Errázuriz. A Xàbia, Sorolla va quedar meravellat pel paisatge natural dels espais muntanyencs de l'imponent massís del Montgó i amb la seua prolongació fins a la mar en el cap de Sant Antoni, i dels penya-segats majestuosos entorn del cap de Sant Martí o el cap de la Nau. 

Durant diverses estades al llarg dels anys, Sorolla va pintar tant els paisatges marins, com els personatges i les faenes de la comarca, especialment els treballadors del camp amb raïm moscatell. Aqueixes labors de la transformació del raïm en pansa cridaran l'atenció del pintor i li causaran una forta impressió, fins al punt que realitzarà nombrosos dibuixos, anotacions i llenços plasmant aqueixes tasques (escaldat, assecat, encaixonat) en escenes plenes de vida i treball. 

L'exposició que se centra en els tres últims anys de vida de l'artista, reuneix obres pìctóricas de Sorolla que fins ara no havien estat reunides així com  cartes, documents i estris.

<<< Tornar a la portada