Cau una banda que robava la recaptació de les màquines de locals hostalers i de catalitzadors 

  • Cae una banda que robaba la recaudación de las máquinas de locales hosteleros y de catalizadores 
  • Cae una banda que robaba la recaudación de las máquinas de locales hosteleros y de catalizadores 
  22/03/2023

 

 

La Guàrdia Civil ha culminat una operació que es va iniciar el mes d'octubre passat davant l'augment de sostraccions de catalitzadors a la Marina Alta. Els agents de Calp van començar a investigar, esbrinant que el presumpte autor pertanyia a un grup dedicat a robar la recaptació de les màquines d'establiment d'hostaleria.

En una primera fase, es van detectar uns certs patrons emprats en els robatoris i, amb això, van identificar un vehicle que havia sigut utilitzat per a cometre els robatoris. Aquestes dades, van portar als investigadors a un ciutadà romanés assentat en la localitat d'Oliva, al qual li constaven antecedents policials per delictes contra el patrimoni. Els investigadors van comprovar com el sospitós, especialitzat en la comissió d'aquesta mena de delictes, realitzava prèviament un estudi exhaustiu de les marques dels vehicles en els quals els seus catalitzadors tenien un valor major de mercat.

Aparcaments públics de la Marina Alta eren els llocs seleccionats pel delinqüent, que solia actuar a la nit. El modus operandi era senzill. Primer, identificava i localitzava els catalitzadors. A continuació, mitjançant un elevador tipus tisora, col·loquialment anomenat “gat”, procedia a alçar el vehicle. I finalment, seccionava el tub d'escapament per a sostraure'l.

A més, a l'home li va vincular amb dos robatoris amb força a l'interior de dos domicilis de Xàbia, produïts l'any passat.

Segons avançaven les investigacions, es va poder esbrinar com aquest delinqüent treballava de manera paral·lela per a un grup criminal especialitzat en la sostracció de la recaptació de màquines recreatives o expenedores de tabac situades en establiments hostalers de la Comunitat Valenciana.

El grup estava compost per altres dos ciutadans romanesos de 43 anys d'edat, assentats a la ciutat d'Alacant. Tots dos tenien antecedents policials per delictes contra el patrimoni.

La banda solia realitzar un estudi en la zona on anaven a cometre els robatoris, per a això, planificaven horaris, possibles vies de fuita i entrada, així com els mitjans de logística necessaris per a utilitzar en els seus colps.

Per mitjà de les investigacions, els agents van poder acreditar la participació d'aquest grup en dos robatoris comesos en dos restaurants, un en els Arenals del Sol d'Elx i un altre en la costa del municipi valencià de Daimús, tots dos el mes de gener del present any.

Ja el 9 de febrer, els agents van tindre coneixement que un dels investigats tenia la intenció d'abandonar el territori nacional direcció a França. Gràcies a un ampli i ràpid operatiu coordinat entre els investigadors i la Comandància de la Guàrdia Civil d'Osca, a escassos quilòmetres de la frontera amb França, en el municipi de Sabiñanigo (Osca), es va aconseguir detindre al fugit a l'interior d'un vehicle.

De manera immediata, el dia 10 de febrer, es va continuar amb l'explotació de l'operació, procedint a la detenció dels altres dos investigats en la localitat del Verger. 

En aquesta operació s'han intervingut tres vehicles tipus turismes que utilitzaven per a cometre els robatoris, així com material sostret en un dels establiments, quedant tot això a la disposició de l'autoritat judicial competent.

La Guàrdia Civil ha esclarit la sostracció de 23 catalitzadors de vehicles a la Marina Alta, així com 4 robatoris amb força en habitatges i establiments hostalers. 

<<< Tornar a la portada