Calp ampliarà les bonificacions en les plusvàlues de les herències

Calp ampliará las bonificaciones en las plusvalías de las herencias
  16/12/2021

El ple de Calp ha aprovat -amb els vots de l'equip de govern PP-Ciutadans- la modificació de l'Ordenança Fiscal Reguladora de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, també coneguda com a plusvàlua. Els canvis es refereixen a l'ampliació de les bonificacions d'aquest tribut quan es tracte d'herències.
    D'aquesta manera, es bonificarà en un 95% -el màxim que permet la llei- l'impost de transmissions per causa de mort per tota mena d'immoble, no sols l'habitual, i en tots els graus de consanguinitat o afinitat. Fins ara, la bonificació només afectava l'habitatge habitual de la persona morta i en primer grau de consanguinitat. Fonts oficials apunten que l'Ajuntament deixarà de cobrar 800.000 euros amb l'aplicació d'aquesta bonificació. 
    Els grups de l'oposició han votat en contra d'aquesta mesura. Per a Paco Quiles, de Defendamos Calp, la proposta “tindrà un impacte important en les arques municipals i només beneficiarà a uns pocs”. Ximo Perles, de Compromís, la qualifica de “regressiva l'únic objectiu de la qual és baixar els impostos als més rics”. I Santos Pastor, del PSPV, opina que “aquesta mesura té una càrrega ideològica importantíssima i és il·lògica, perquè hi ha altres serveis municipals que no compten amb aquesta bonificació quan els seus usuaris són molt més nombrosos i no suposen un crebant econòmic per a les arques municipals”. 


ALTRES ACORDS


    La taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires es recupera després del parèntesi motivat per la pandèmia sanitària. S'ingressaran 120.000 euros per aquest concepte i els hostalers pagaran un 40% menys. I es va aprovar, per unanimitat, sol·licitar a la Generalitat Valenciana la instal·lació d'un Centre d'Interpretació de sa Pobla Medieval d’Ifac i l'ordenança que regula els horts urbans.

<<< Tornar a la portada