Calp s'adhereix a la xarxa de municipis lliures de tracta i prostitució

Calp se adhiere a la red de municipios libres de trata y prostitución
  16/09/2021

L'Associació de Dones per la Igualtat va impulsar una iniciativa perquè l'Ajuntament de Calp se sumara a la xarxa de municipis lliures de tracta i prostitució. La moció va passar pel ple i es va aprovar per unanimitat. Aquesta xarxa té com a finalitat abolir la demanda de prostitució que provoca el tràfic de dones, xiquets i xiquetes i està conformada per municipis, organitzacions i persones individuals de tot el país per a treballar de manera conjunta per a aconseguir aquesta fi.

            El següent pas serà la creació d'una comissió integrada per personal tècnic de les Regidories d'Inclusió Social, Igualtat i Família, Educació, Seguretat Ciutadana i per aquells col·lectius socials compromesos amb aquesta causa. Aquesta comissió elaborarà una planificació quadriennal. També es realitzarà un seguiment de les ordenances relatives a la prostitució i explotació sexual, es proposarà la formació específica dirigida a la Policia Local i l'Ajuntament es compromet a utilitzar amb les víctimes de tràfic i prostitució els mateixos protocols ja adoptats en casos de violència de gènere, garantint el servei integral d'acompanyament a la seu judicial.

L'Ajuntament també es compromet a establir clàusules en les noves licitacions de no col·laborar amb aquells mitjans de comunicació que es lucren amb l'explotació sexual de dones oferint serveis sexuals en anuncis o publicitat.

<<< Tornar a la portada