Calp es planteja pagar el segon institut davant la paralització del Pla Edificant

Calp se plantea pagar el segundo instituto ante la paralización del Pla Edificant
  22/09/2021

L'Ifac s'ha quedat sense cantina perquè no s'ha renovat la concessió

 

L'Institut d'Ifac de Calp es va construir per a albergar a no més de 500 alumnes. En el curs que acaba de començar hi ha hagut 1.078 matrícules, ni més ni menys, i s'esperen encara més. Per això, la construcció d'un segon institut és la màxima prioritat per a l'equip de govern. Els terrenys estan cedits, el projecte redactat però no hi ha cap notícia del desenvolupament del Pla Edificant en la localitat del Penyal d'Ifach. L'alcaldessa, Ana Sala, assegura que “volem pensar que és per temes econòmics, perquè la pandèmia ho ha trastocat tot, però necessitem saber i tindre una solució prompte perquè portem dos anys de retard”. Segons la seua versió, “el Pla Edificant està paralitzat, no sabem res de res, i demanem una reunió urgent per a parlar i posar tot sobre la taula”. I, per a filar encara més prim, l'actual institut d'ha quedat sense servei de cantina “perquè, des de la Conselleria, no han sigut capaces en tot l'estiu de traure de nou la licitació perquè s'acabava la concessió”. Tot això sense parlar del desdoblament de classes i torns perquè tot l'alumnat no cap en el mateix horari. “Hi ha joves que estan en classe fins a les 10 de la nit i en aqueixos horaris no es rendeix igual”, assegura Sala.

L'alcaldessa parla, clar i ras, de “incompetència” de la Conselleria en aquest tema i, si no tenen resposta en un breu espai de temps d'un o dos mesos, “caldrà mobilitzar-nos i prendre altres decisions”, avança. No descarta, fins i tot, demanar autorització perquè siga el mateix Ajuntament de Calp qui licite el projecte, adjudique i pague les obres. “Si és necessari, ho farem. I si cal destinar totes les inversions dels pròxims anys a aquest concepte, el farem”, comenta Sala. “És una necessitat i una prioritat indiscutible”, afig, “i no ens quedarem de braços plegats”. Arribat el cas, reclamaran l'ajuda de l’AMPA “perquè eleven les seues queixes on faça falta”. L'alcaldessa insisteix que “espere que tot això estiga motivat per un tema econòmic. Si fora per temes polítics, de colors, que vull pensar que no, llavors sí que mouria cel i terra i faríem tot el soroll necessari i més”. “Si ells són incapaços –en al·lusió a la Conselleria-, ho farem nosaltres”, sentència.

I tot perquè, segons les seues fonts d'informació, el Pla Edificant no es podrà en marxa a Calp fins a l'any que ve, com molt prompte. Això implica, segons apunta la mateixa Sala, que l'institut no veurà la llum dins d'aquesta legislatura en tractar-se d'una obra d'envergadura que necessita d'uns terminis llargs. Mentrestant, l'ajuntament tindrà llest en poques dates el Viari M que donarà accés al nou institut.

Subscriu-te!