CANFALI MARINA ALTA en el Dénia Festival de les Humanitats: Hui, jornada literària sobre l'escriptor Rafael Chirbes

  • CANFALI MARINA ALTA en el Dénia Festival de les Humanitats: Hoy, jornada literaria sobre el escritor Rafael Chirbes
  • CANFALI MARINA ALTA en el Dénia Festival de les Humanitats: Hoy, jornada literaria sobre el escritor Rafael Chirbes
  25/10/2022

Aquests dies s'acaba de publicar el segon volum de les memòries de Rafael Chirbes, l'escriptor al qual es dedica una jornada dins de Dénia Festival dels Humanitats. En aquests escrits, Chirbes es mostra com un gran observador de la realitat (va viatjar molt) des d'una posició crítica i analitza diferents aspectes de la seua vida. Com era un profund coneixedor de la història de la literatura espanyola i mundial, proporciona al lector les seues agudes observacions sobre les obres que més li van impactar o sobre els escriptors als quals menyspreava, 

També reflexiona sobre la seua professió: "Cavar en la retòrica, en la massa informe o deforme de les frases fetes, per a trobar paraules vertaderes que nomenen i no emboliquen. Aqueix és el treball de l'escriptor, netejar la ronya que se li pega al llenguatge". 

La jornada literària “Territori Chires: vida i literatura dels Diaris de Rafael Chirbes”, que se celebra aquest dimarts a la vesprada a la biblioteca municipal, tractarà aquests assumptes, de la mà de tres experts. El professor de literatura Jacobo Llamas ha pronunciat una conferència sota el títol de "La ruïna ètica i moral de la societat capitalista d'acord amb l'obra de Rafael Chirbes””. Després, la investigadora d'Estudis Literaris en la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha parlat sobre la geografia que va inspirar la seua obra: “(Re)escriure el territori. La costa valenciana com a palimpsest en la narrativa de Rafael Chirbes”.

La tercera conferència està a càrrec del professor de Literatura Espanyola de la Universitat de València (UV) Javier Lluc-Prats, que parlarà de la literatura més personal de l'autor en la conferència “Escriptura del jo en temps de conflictes: vida i literatura en els Diaris de Rafael Chirbes”.

Aquesta jornada es tancarà amb una taula redona sobre els diaris pòstums de l'autor, amb la participació de l'escriptor Alfons Cervera, la professora Marina Lesoeurf i de María José Micó, presidenta de la Fundació Rafael Chirbes. 

<<< Tornar a la portada