Cinc detinguts per extorsionar a usuarios de pagines de cites

Cinco detenidos por extorsionar a usuarios de paginas de citas
  08/12/2021

Una xarxa criminal dedicada a extorquir a usuaris d'internet ha sigut desarticulada per la Policía Nacional. Cinc persones han sigut detingudes en una operacion en la qual ha intervingut la Comisaria de Dénia. 

Seg'un la Policia, les mates van consultar pàgines de cites o anuncis de contactes i diversos membres del grup es van posar en contacte amb ells exigint-los un pagament de 960 euros per fer perdre el temps a una de les seues «xiques de companyia». Membres d'aquesta xarxa es dedicaven a buscar informació personal en internet sobre la víctima per a poder amenaçar-ho amb possibles danys físics o informant els familiars de les seues activitats per a així aconseguir més diners. 

Segons fonts policials, aquesta xarxa aconseguia que les víctimes els transferiren entre 1.000 i 6.000 euros mitjançant transferències bancàries, targetes moneder i pagaments instantanis, sent aproximadament 150.000 euros els que haurien recaptat en total durant tot l'any. 

Dos dels detingut eren els els capitostos que s'encarregaven d'aconseguir les dades personals i amenaçaven als perjudicats, mentre que els altres tres arrestats eren utilitzats com a «mules» per a obrir i gestionar els comptes bancaris on era ingressat els diners de les víctimes, rebent un deu per cent.

<<< Tornar a la portada