Canfali Marina Alta

Ciutadans-Xàbia demana que s'incentive el lloguer amb bonificacions als propietaris d'habitatges sense ocupar

Ciudadanos-Xàbia propone que se incentive el alquiler con bonificaciones a los propietarios de viviendas sin ocupar
  28/04/2020

Ciutadans-Xàbia demana que es bonifique als propietaris que cedisquen habitatges per a facilitar lloguers

 

Ciutadans-Xàbia ha plantejat una proposta perquè es bonifique la factura de l'aigua i els impostos locals als propietaris que cedisquen els seus immobles al Programa Hogar (PROHA), per a facilitar l'accés a l'habitatge en aquests moments “més necessària que mai”. Així ho va anunciar el regidor de la formació taronja, Enrique Escrivà, durant el ple celebrat aquesta setmana. La intenció és la d'augmentar la bossa d'habitatge del Servei Municipal d'Habitatge, un programa públic que a vegades entropessa amb les reticències de molts propietaris que prefereixen tindre els seus habitatges tancats deu mesos a l'any i llogar-les únicament a l'estiu. 

El regidor espera que “des del govern municipal es puga articular aquesta mesura amb el màxim consens possible de tots els partits, ja que es tracta d'una proposta emmarcada en el Pacte per la Recuperació Social i Econòmica que signem tots els grups, especialment a l'hora d'explorar modificacions en els tributs municipals que permeten articular ajudes i bonificacions per als xabiencs”. 

 

ABANDÓ DE PARCS

 

D'altra banda, el regidor de Ciutadans ha reclamat a l'executiu local que presente un pla de xoc contra l'estat d'abandó en què es troben alguns parcs de Xàbia, de manera que permeta reparar, modernitzar i condicionar els parcs i zones infantils. 

“Ja que l'Ajuntament acaba de contractar un arquitecte per a dissenyar la remodelació del parc Reina Sofia de Thiviers i el de la plaça Xàtiva en el Frechinal, les tasques de reparació, cura i modernització han d'estendre's a tots els nostres parcs, ja que hui dia, parcs com el del carrer Gènova romanen sense llum i sense gronxadors, o directament desèrtics com el parc de l'Arenal”, afegeix Escrivá. Un problema que, segons el parer del regidor, cal abordar amb la màxima urgència “perquè, per exemple, el de Gènova porta bastants anys en mal estat”.

Cercar notícies
Agenda