Comença la III Fira del Vi Marina Dénia

  • Comienza la III Feria del Vino Marina Dénia
  • Comienza la III Feria del Vino Marina Dénia
  • Comienza la III Feria del Vino Marina Dénia
  09/06/2023

La fira ha obert hui les seues portes i podrà visitar-se, de manera gratuïta, fins demà dissabte a les 21.30 hores

 

 Aquest matí ha arrancat la III edició de la Fira del Vi Marina Dénia i podrà visitar-se fins demà, dissabte 10 de juny, a les 21.30 hores. Durant la inauguració, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha assenyalat que "des de l'Ajuntament de Dénia secundem totes aquelles coses que signifiquen promocionar la ciutat. A més, coneixent les edicions passades i sabent com treballa Marina Dénia, sempre que ens crideu som ací. Aquestes dates són les millors per a fer un esdeveniment d'aquestes característiques ja que suposa desestacionalizar el turisme. Encara que, per moltes ciutats que ho intenten, és difícil trobar un marc com aquest, amb el Montgó, el castell, la ciutat i la mar".

Lidia Martínez, subdirectora de Marina Dénia ha agraït el suport que "un any més hem tingut de l'Ajuntament de Dénia, de la immobiliària Fine&Country, el nostre principal patrocinador i de Cellers Vicente Gandia i Cellers Blasco".

A primera hora del matí, el sommelier del restaurant amb dues estreles Michelin i tres sols Repsol BonAmb, de Xàbia, Enrique García, ha oferit la conferència, "Alacant: el camí del vi. Passat, present i futur d'una denominació d'origen". "El present i futur dels nostres vins passa per tindre orgull del que són els vins que tenim en les cartes dels nostres restaurants, sí com la dels cellerers i viticultors que ens representen". Després d'aquesta xarrada, Mara Bañó, gerent de Celler Els Freses, ha comptat el resultat obtingut pel vi que es va submergir en unes àmfores, al setembre de 2021, en les aigües del port i que ha sigut tret a la superfície fa uns dies, "ha sigut molt emocionant comprovar l'evolució del vi blanc durant els 18 mesos que ha estat submergit, estic molt contenta amb el resultat".

Més de 20 cellers i empreses d'alimentació exposen en la III edició de la Fira del Vi. El divendres, l'horari de la fira, esde 12 a 14 hores i de 17.30 a 21.30 hores. Demà estarà oberta d'11.30 a 14 hores i de 17.30 a 21.30 hores. L'entrada al recinte és gratuïta i poden comprar-se tiquets de sis euros per a tres copes de vi i cinc euros per a dues consumicions de tapes. El dissabte, a les 11.30 hores, es realitzarà un taller de pintura, en la Galeria d'Art Toni Marí, "Els colors del vi", impartit per Ximo Canet, en el qual es pintarà amb vi dels Cellers Vicente Gandia.

La III edició de la Fira del Vi, està organitzada per Marina Dénia i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Dénia, Cellers Vicente Gandia, Cellers Blasco i el patrocini de Fine & Country.

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada