Compromís dels estudiants de Denia per a treballar a favor del respecte i la igualtat 

  • Compromiso de los estudiantes de Dénia para trabajar a favor del respeto y la igualdad 
  • Compromiso de los estudiantes de Dénia para trabajar a favor del respeto y la igualdad 
  26/11/2022

Un nombrós grup de joves dianenses van donar ahir un bon exemple del seu compromís cap a la lluita per a l'erradicació de la violència contra les dones, convertint-se en els protagonistes de l'acte oficial celebrat enfront de l'Ajuntament. Segons van afirmar, qualsevol acte violent “ens perjudica com a societat”. 

Estudiants de 4t de Secundària del col·legi Scientia i de Batxillerat dels instituts Maria Ibars, Sorts de la Mar i Historiador Chabàs van llegir un manifest elaborat amb els seus companys dels centres. Van fer públic el seu compromís de continuar treballant en el respecte i la igualtat, contribuint a la conscienciació i visibilitat de les desigualtats de gènere i fent costat a les víctimes.

En el text s'indica que “si a la meua ciutat es rebutja l'homosexualitat, això em perjudica a mi també, siga o no homosexual, la meua ciutat és menys segura, menys humana, menys democràtica i més injusta”. Així mateix, asseguren que “la violència de gènere és conseqüència de molts anys de desigualtat entre homes i dones. Com més avancem cap a la igualtat, menys violència de gènere haurà dels homes cap a les dones i això passa per educar a la societat, garantint les mateixes oportunitats”.

Els joves van recalcar que “no totes les persones necessitem pensar de la mateixa manera, ni tan sols compartir la mateixa ideologia. Entre nosaltres pot haver-hi gent molt variada, amb experiències vitals molt diferents i amb opinions fins i tot contràries. Però si que necessitem dibuixar junts i juntes els marges dins dels quals estem en disposició de conviure. I aqueixos marges han de deixar fora qualsevol tipus de violència”. Al seu judici, l'objectiu és que “no es normalitzen les conductes violentes i que desapareguen les agressions sexuals”. A més, advoquen per “no romandre impassibles” i defensar la lluita contra el maltractament sistemàtic cap a la dona que apareix en un gran nombre de relacions de parella i denunciar tots els casos de violència i també les conductes violentes i discriminatòries cap a la dona”.

Polítics, membres del Consell dels Dons de Dénia i de la Policia Local i representants d'entitats festeres i socials de la ciutat van acudir a l'acte. 

El lema de la campanya del 25-N és “si eres home, acaba amb la violència masclista”. Segons va afirmar el regidor d'Igualtat, Javier Scotto, aquest missatge “interpel·la directament als homes perquè assumisquen la seua responsabilitat, buscant la seua implicació per a aconseguir la igualtat real i erradicar la violència contra les dones en qualsevol de les seues formes”. Scotto es va dirigir als joves que estan “construint la societat dels pròxims anys” dient-los que són “part fonamental” per a arribar a la igualtat entre homes i dones i a “un món de tolerància 0 enfront de la violència masclista”. Va dir que no cal identificar l'amor o l'amistat amb actituds com el control de la manera de vestir, que ens ordenen callar, la supervisió d'amb qui anem i on i altres senyals de violència de gènere.

L'acte commemoratiu del 25N es va tancar amb un minut de silenci en record de les 38 dones assassinades al llarg d'enguany. 

<<< Tornar a la portada