Compromís y PSPV-PSOE aprueban el presupuesto de 5,7 millones de euros para el Ayuntamiento de Gata

Compromís y PSPV-PSOE aprueban el presupuesto de 5,7 millones de euros para el Ayuntamiento de Gata
  08/03/2022

8PRESSUPOST

Compromís i PSPV-PSOE aproven el pressupost de 5,7 milions d’euros per a l’Ajuntament de Gata

L’Ajuntament de Gata va aprovar en sessió plenària extraordinària els pressupostos municipals per a 2022 que ascendeixen a 5.721.743,29 euros. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern (Compromís i PSPV-PSOE) i els vots en contra del grup municipal del PP.
    El regidor d’Hisenda, Antonio J. Signes, va remarcar que el pressupost pretén ser un “document realista on s’han augmentat diverses partides però en general s’ha continuat amb la línia iniciada en 2021”. Dins l’apartat d’ingressos va subratllar les bonificacions de l’IBI a la que podran acollir-se la població que complisca els requisits.
    Respecte a les inversions va explicar que en aquest apartat s’han consignat 110.700 euros per a dur endavant projectes municipals com la reparació de la terrassa de l’Edifici Guillem Agulló, la reposició de l’imbornal del Corral del Pato i de l’Avinguda de les Sorts, la protecció i reforç del brocal del pou Ecles, així com la reforma del parc infantil del carrer Tetuan i la millora de diversos punts de semàfors.
    A més a més, el regidor d’Hisenda va afegir altres projectes previstos per a 2022 que no s’inclouen en el pressupost i que sumarien més de 6 milions d’euros d’inversions dins el municipi que aplegaran a través de subvencions. Entre altres, en aquest apartat s’inclouen obres com la coberta del CSI o el tancat del recintes poliesportiu dins del Pla + Cerca de Diputació; l’obra de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil subvencionada per Conselleria; Plan + agua amb obres de millora de la xarxa d’abastiment; una nova pista de pàdel dins el Pla + Deporte de Diputació; o la construcció del Centre de Dia-CEAM que suposarà una inversió de la GVA de 4 milions d’euros. També es va referir a altres inversions que es realitzaran a Gata i que licita i contracta directament la Diputació, com les obres dels carrers La Bassa, dins del Pla d’Obres i Serveis 2016; i dels carrers Gómez Ferrer, Duquessa d’Almodóvar, Hostal, i Tetuan, dins del Pla Planifica de la Diputació.
    En la mateixa sessió, es va aprovar la modificació de l’Impost increment de valor dels terrenys d’urbana, conegut com plusvàlua. La modificació ve determinada per la nova legislació i s’ha realitzat en coordinació amb SUMA, que gestiona la recaptació de l’impost, i on s’han aplicat bonificacions especials del 95%, el màxim que permet la llei estatal.

<<< Tornar a la portada