Compromís proposa fer de Dénia "Ciutat del Running" per espais millorats per a la pràctica esportiva

Compromís propone para hacer de Dénia
  10/05/2023

“L’esport local manca de més col·laboració estreta entre Ajuntament amb les associacions, clubs i escoles esportives, així com d'espais i infraestructures dignes per a la pràctica”, afirma l’alcaldable de Compromís per Dénia, Rafa Carrió. Per això, dins de l'apartat d'esports del seu programa electoral, s’aposta per nous, millorats i més accessibles espais esportius i per una activitat esportiva “participativa, emprenedora i referent des d'un punt de vista turístic i mediambiental”.

Per a Compromís, l’esport local pot ser un element molt important per a desestacionalitzar el turisme. Per això, el partit es compromet a adequar itineraris esportius i portar endavant el projecte “Dénia, ciutat del Running” junt al teixit esportiu. L’objectiu es, segons Valen Alcalà, candidat de la llista, “situar a Dénia en el mapa del running, organitzant carreres, rutes i guies amb Turisme per a allotjar-se i gaudir de l'hostaleria de Dénia”. A més a més, anuncia que “aprofitarem el programa Erasmus+ per a començar a col·laborar amb altres països europeus i intercanviar informació sobre competicions internacionals que tenen lloc al nostre territori”".

Com en altres apartats del programa, Compromís creu prioritari aportar més diàleg a la gestió municipal de l'esport, i per això el primer que vol és rescatar el Consell d'Esports (que no s'ha utilitzat en esta legislatura), i que d'ell emane un Pla Director, encara pendent, on es regulen les necessitats en matèria esportiva i una llista de prioritats consensuades entre tots els agents. Els valencianistes també aposten per accions que tenien una bona acollida quan Compromís dirigia la regidoria d'Esports, com van ser la Gala o Festa de l'Esport i beques acadèmicoesportives per a premiar als nostres esportistes i compatibilitzar formació acadèmica i pràctica esportiva.

En la línia de donar suport a l'esport tradicional, Compromís promocionarà les activitats com vela llatina, llaguts, pesca amb rall i pilota valenciana. Així, afirmen que crearan una gala anual de la pilota per reconèixer els èxits dels i les esportistes.

A més, el partit recalca que “és important simplificar les tasques de matriculació a les escoles esportives, digitalitzant el sistema i creant una plataforma web amb tota la informació; incrementar el nombre de conserges per atendre la demanda i dignificar la tasca de monitors i monitores dotant-los de major salari”.

<<< Tornar a la portada