Compromís intenta paralitzar judicialment el projecte Pego Golf i el PSPV ho emmarca “dins d’un guió electoralista”

  • Compromís intenta paralitzar judicialment el projecte  Pego Golf i el PSPV ho emmarca “dins d’un guió electoralista”
  • Compromís intenta paralitzar judicialment el projecte  Pego Golf i el PSPV ho emmarca “dins d’un guió electoralista”
  05/05/2023

PSPV i Compromís han tornat a protagonitzar una escalada dialèctica al voltant del projecte Pego Golf al presentar els nacionalistes una petició de paralització dels acords del ple que aprovaven la licitació de les bases del programa d’actuació integrada. Els acords en qüestió, adoptats per tots els grups que integren la corporació pegolina amb l’excepció del grup nacionalista el passat mes de novembre, tenien com a objecte reiniciar el procediment de programació, per gestió indirecta, del referit PAI.

        El comunicat emès per la formació nacionalista incideix en que un factor afegit que els ha impulsat a prendre aquesta iniciativa “es conèixer-se per converses de membres del govern que l’única empresa interessada és CHG, la mateixa empresa que s’encarrega de les extraccions d’Aigües del Bullent i que està sent investigada per la fiscalia per l’espoli d’aigua del riu Bullent i la Marjal”.

        En això, reiteren que “el PAI Pego Golf, és l'instrument de gestió que desenvolupa el document de planejament Pla Parcial Pego Golf, que reclassifica el sòl no urbanitzable a urbanitzable i no compta amb una Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) en vigor, com ha defensat e grup municipal de Compromís per Pego des del 2018, i com ja va advertir la Conselleria competent en la matèria”.

A banda, adverteix també que “tot i les reiterades advertències i la petició de suspensió del procediment de programació realitzades per Compromís per Pego a l'Ajuntament, l’equip de govern del PSOE no ha variat la seua postura persistint en la tramitació d'un PAI, que no es troba emparat per cap instrument de planejament que li done cobertura legal, ja que el Pla Parcial reclassificatori de sòl Pego Golf, en data de hui no es troba vigent”.

La nota justifica la mesura cautelar de suspensió del procediment administratiu, en ares a, segons especifica “evitar una situació irreparable de transformació del sòl i que l’Ajuntament incórrega en una sèrie de gastos innecessaris derivats d’una mala gestió fruit de la falta d’idees i de l’electoralisme curt de mires”.

 

“MESCLAR XURRES I MERINES”

 

Aquestes afirmacions han estat replicades per la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, per a qui “forma part del guió obstruccionista sense altra finalitat que l’electoralista per part dels hui integrants de Compromís, que semblen oblidar intencionadament que els seus antics representants van ser uns dels principals impulsors del projecte”. Al seu judici “segueixen mesclant xurres amb merines sense alta finalitat ni fonament que cridar l’atenció, perquè res té que vore que el procediment de licitació estiga obert i puga concórrer legalment qualsevol empresa interessada, amb que ho haja fet no més una, que pot caure  millor o pitjor, però és la que ha presenta la documentació, i per tant en compliment del procediment anem a estudiar la seua proposta per tal d’adjudicar-la o no”.

Pel que fa a les conseqüències d’una possible paralització del procediment per part del jutjat, ha negat tindre més notícia que el comunicat difós per Compromís. “Si s’admet a tràmit tractarem de contestar per tal d’oposar-mos argumentalment a un projecte que entenem que es crucial per al futur econòmic de Pego, encara que n’hi ha qui esta obsessionat en el contrari”.    

<<< Tornar a la portada