Compromís per Dénia també vol un aparcament, però sobre les vies de l'estació del trenet 

Compromís per Dénia también quiere un aparcamiento, pero sobre las vías de la estación del trenet 
  29/03/2023

Recorda que la ubicació triada pels populars és zona verda 

 

Compromís ha rescatat la seua proposta de construir un pàrquing en altura sobre les vies del tren de l'estació del TRAM. Seriosa, segons aquest partit, una solució al dèficit d'aparcament en el centre de Dénia, com ja van proposar en el programa electoral de 2019. En aquell moment, afirma el candidat a l'alcaldia, Rafa Carrió, “vam ser partidaris de fer el centre urbà per a les persones, però només amb alternatives eficients d'aparcament i de transport públic”.

La idea seria crear aparcament en diverses altures sobre les vies de l'estació del trenet amb l'objectiu d'oferir alternatives a la conversió en zona de vianants que “els pàrquings dissuasius de l'equip de govern no han solucionat”. Tindria una capacitat de 200 places per cadascuna de les cinc o sis plantes que es podrien realitzar. Carrió ha explicat que es podria negociar amb la Conselleria perquè aportara finançament. 

Compromís va presentar la seua proposta el dimecres, l'endemà passat que la del PP. Com va recordar Rafa Carrió, el solar al costat de l'Hotel Costa Blanca ( ubicació triada pels populars per a construir una estació d'autobusos amb pàrquing) és zona verda i per tant un projecte d'aquestes característiques seria inviable. Carrió ha dit que “continuem apostant per tindre l'estació intermodal d'autobusos definitiva on ja està prevista en el Pla General i no en el centre de Dénia”. Sí que aposta per una línia d'autobús que passe pel nucli urbà. 

A més, el partit proposa configurar “una autèntica zona verda cèntrica” en l'actual aparcament al costat de l'Hotel Costa Blanca i reurbanitzar el Passeig del Saladar amb l'ampliació de voreres. 

ESPAI POLIVALENT EN TORRECREMADA 

D'altra banda, Compromís ha llançat una altra gran proposta electoral, la creació d'un espai polivalent fix a l'esplanada de Torrecremada, que serviria per a la realització d'esdeveniments i activitats festives i culturals protegides de les inclemències del temps. 

Segons ha declarat el candidat a l'alcaldia per Compromís, Rafa Carrió, “el teixit associatiu i festiu de Dénia fa temps que reivindica no sols un museu fester, sinó també un lloc fix on poder realitzar tota la classe d'esdeveniments de cultura festiva, i amb aqueix objectiu projectaríem un espai públic on van poder celebrar-se des de presentacions falleres, exposicions, lliurament de premis, o sopars populars, entre altres”. A més dels usos festius, proposen que “podria servir com a centre de congressos per a la seu universitària”. 

<<< Tornar a la portada