Compromís per Xàbia lamenta que enguany tampoc s'aplique la taxa per aparcar en les cales per a evitar massificació

Compromís per Xàbia lamenta que este año tampoco se aplique la tasa por aparcar en las calas para evitar masificación
  02/07/2022
“La gent del Xàbia té molt difícil baixar a les cales si no es cobra i es garanteix un mínim de places per als residents de manera gratuïta”. 

El grup Compromís per Xàbia ha lamentat que enguany tampoc es vaja a aplicar la taxa per aparcar en les cales del municipi per a evitar massificacions. Per al grup valencianista no valen les excuses que les empreses no troben personal per a controlar el pagament en pàrquings de les cales. “Si no troben treballadors haurien de plantejar-se pagar més o millorar les condicions”, aclareixen. “A més de que hui dia existeixen maneres de tindre control d'aparcament a través d'aplicacions mòbils”, afigen. “En ple segle XXI costa entendre que Xàbia no es valore més i estiga un altre estiu sense cobrar per aparcar en aquests entorns ja massificats” afirma el seu portaveu, Juan Cardona.
    “Per a nosaltres el cobrament per aparcar en les cales no és una taxa més, sinó una manera de promoure que vaja menys gent a aquests entorns i s'evite la massificació, al mateix temps que serveix per a garantir places a residents i gent de Xàbia que senten que els han arrabassat el poder baixar a aquests llocs” -afig Cardona. “El turista ha de saber que ací es ve i s'aporta com fem tots per a conservar el medi ambient, pagar serveis de neteja, socorrisme i altre; per això nosaltres estem totalment a favor d'implantar una taxa turística: hem d'anar a menys i a millor”, insisteix Cardona.
    En aquesta línia també es va pronunciar l'altre regidor de Compromís, Vicent Colomer, en recordar que “només amb la recollida de residus de les cales, ja es fa una important inversió de la qual han de participar tots: turistes i residents”. A més, va insistir a “augmentar les freqüències de neteja a les platges per a evitar que aqueix tipus de residus acaben en la mar”.

<<< Tornar a la portada