Cs Xàbia demana que el Consultori Mèdic de l'Arenal preste servei tot l'any 

Cs Xàbia pide que el Consultorio Médico del Arenal preste servicio todo el año 
  27/09/2022
Escrivá: “La qualitat de l'assistència mèdica dels veïns d'aquesta zona no pot dependre del nombre de turistes”

El portaveu de Cs Xàbia, Enrique Escrivá, ha registrat una moció per via d'urgència perquè el pròxim ple aborde la reclamació, tant a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública com a la gerència del Departament de Salut de Dénia, perquè s'amplie la temporada en què presta servei el Consultori Mèdic auxiliar de l'Arenal. Segons Escrivá, el servei que ve prestant aquest centre durant la temporada d'estiu, i fins i tot les minúscules ampliacions del temps, com ha sigut enguany amb la temporada de Setmana Santa, constaten que la posada en marxa del Consultori “respon únicament a l'afluència turística que Xàbia experimenta durant la temporada alta, ignorant la realitat i necessitats sanitàries d'al voltant de 3.000 veïns de la zona, i urbanitzacions pròximes que viuen els 365 dies de l'any, a més de la població flotant que resideix a Xàbia”. 
    Escrivá ha defensat la necessitat d'ampliar, de manera progressiva, “els escassos 90 dies a l'any en què el Consultori es troba obert actualment”, augmentant els dies fins a arribar a donar servei durant tot l'any, en funció de les necessitats bàsiques de la població, "sempre dotant a aquest punt mèdic del personal propi necessari, és a dir, que en cap cas supose reduir plantilla en la resta de Centres de Salut del municipi”. El regidor taronja assenyala a més que “més enllà de les xifres de Conselleria o de la concessionària sobre la pressió assistencial i el nombre de pacients que s'atenen, es tracta de continuar lluitant per facilitar i acostar l'accés a la sanitat pública de tots els veïns, sense que aqueix objectiu depenga únicament de la pressió turística que rep el municipi”. 
    A més, Escrivá ha advertit que “si el Consultori Mèdic de l'Arenal obrira durant tot l'any, contribuiria a dinamitzar l'entorn de Xàbia Park, augmentant el flux de persones pels negocis de la zona, a l'espera de l'efecte que tinguen altres intervencions anunciades i que no arriben com, per exemple, l'esperat parc de calistenia”. 

UNITAT DE RADIOLOGIA

    D'altra banda, el portaveu xabienc ha traslladat la necessitat i la “demanda històrica” que comparteixen molts xabieros, a l'hora de tindre una unitat de Radiologia en algun dels Centres de Salut de Xàbia. Un servei que, segons ha explicat, “evitaria als pacients del municipi haver de traslladar-se necessàriament a l'Hospital de Dénia en La Xara o al Centre de Salut de Calp, que sí que disposa d'aquest servei de Raigs X”. Escrivá entén que es tracta d'un servei sanitari bàsic per a una població censada de 27.983 habitants, “pel qual hem de continuar lluitant fins a aconseguir que es pose en marxa com més prompte millor”.

<<< Tornar a la portada