Quatre famílies reclamen a la Generalitat poder escolaritzar els seus fills amb diversitat funcional en el col·legi Raquel Payà de Dénia

Cuatro familias reclaman a la Generalitat poder escolarizar a sus hijos con diversidad funcional en el colegio Raquel Payá de Dénia
  07/09/2019

Demanen es deixe eixir als alumnes de l'aula específica de l'IES Sorts de la Mar per poder formalitzar les matrícules

"El projecte no funciona i en comptes de donar-nos facilitats, ens tenen amb el cor en un puny"

Quatre famílies han demanat ajuda a la societat perquè els seus fills menors d'edat i amb diversitat funcional puguen ser escolaritzats al col·legi Raquel Payà. Fins al curs passat estudiaven a l'IES Sorts de la Mar, dins el projecte emmarcat en el programa d'inclusió social. Aquest any les mares s'han plantat i no volen seguir igual perquè consideren que "el programa és un fracàs absolut per a molts xiquets i necessitem un centre adaptat, específic que done una oportunitat real als nostres fills i aquest lloc és el Col·legi d'Educació Especial Raquel Payá de Dénia ".
Segons indiquen, "treure als nostres fills del programa de l'institut ens ha portat fins i tot a no matricular aquest curs 2019-2020, perquè estan horroritzats amb la idea de tornar al centre. No volen i demanen plorant no anar a l'institut ".
La situació és greu, segons denuncien, ja que sospiten que hi ha pressions per part de la direcció territorial d'Educació, o d'alguna altra oficina responsable, cap al personal del propi institut. Les mares afirmen que "és sagnant que vulguem l'informe per poder matricular als nostres fills on volem per tal de donar-los la millor opció per al seu futur i com a pares, com a ciutadans, no ens permetin triar el que seria més adequat per als nostres fills, perquè no ens donen la documentació ".

Subscriu-te!