David Mesquita guanya el Concurs per a Dolçaina Solista del Verger

  • David Mesquita gana el Concurso para Concurs per a Dolçaina Solista de El Verger
  • David Mesquita gana el Concurso para Concurs per a Dolçaina Solista de El Verger
  • David Mesquita gana el Concurso para Concurs per a Dolçaina Solista de El Verger
  • David Mesquita gana el Concurso para Concurs per a Dolçaina Solista de El Verger
  22/12/2021

David Mesquita Joanes ha sigut el guanyador del primer Concurs per a Dolçaina Solista i Petits Ensembles que ha estrenat el Verger en una vetllada plena d’emocions. El guanyador s’endú 2000 euros amb l'obra Trencadís, i amb el lema Fletxa. El segon finalista, Miguel Àngel Sarrió Nadal, es va proclamar vencedor del premi de públic amb l'obra Vergerins.
    El concert arrancava amb l'adaptació de la Balada per a dolçaina, tabal i orquestra simfònica que el propi autor Joaquín Gericó, membre del jurat, adaptava per a l'ocasió, substituïnt l'orquestra pel quintet de metalls.
    Públic, compositors i organitzadors quedaven ben satisfets de les brillants interpretacions de les dues formacions, Quintet de metalls Al Vent i Tocant i Rodant, amb Pasqual Salort i Pep Aguilar com a solistes. Les obres van ser molt exigents per a tots els instrumentistes implicats, que s'hagueren d'emplear a fons per a superar el compromís de l'estrena.
    Però sens dubte el moment més esperat de la nit no va deixar ningú indiferent. El tema Aprendre, de José Rafael Pascual Vilaplana, donava peu a l'homenatge a Pau Agulló i tots les persones dependents. Un poema de Joan Jordà, al que li posaren veu els cantants Diana Muñoz i Xavi de Bétera, i el propi poeta, que va recitar el poema de nou en acabar la fantàstica interpretació conjunta de tots els implicats.
    En definitiva, un projecte de caràcter transversal que vol transformar una iniciativa cultural en una eina d'utilitat social a través d'un gest que, en paraules de la família de Pau Agulló, és or per a totes les persones dependents. Un col·lectiu que, més enllà de les reivindicacions a les administracions públiques, necessita sempre sentir el caliu de la gent més arrimada i que ensenya dia a dia el sentit autèntic de la vida.
    La gala emotiva de la I edició del Concurs de Dolçaina Solista i Petits Ensembles va concloure amb la popular Malaguenya de Barxeta, tot un himne per a posar la guinda final a un projecte que mira ja a la propera edició del concurs de Música Festera. La quarta edició serà per a banda i dolçaina. L'alcalde del Verger, Ximo Coll, va estar present en l'acte. 
 

<<< Tornar a la portada