De La Marina a Finlàndia

  • De La Marina a Finlàndia
  • De La Marina a Finlàndia
  • De La Marina a Finlàndia
  • De La Marina a Finlàndia
  13/08/2022

Una televisió finlandesa ha estat esta setmana a la Marina Alta prenent imatges i agafant testimonis per a un programa dedicat a la cultura valenciana. L’equip de televisió ha contactat amb la Muixeranga de Segària, una formació de creació recent que aglutina a 48 homes i dones de la comarca. Des de que començarà a rodar, l’1 d’octubre de 2021, la colla ha actuat arreu de tota la Marina Alta i ha format unes 80 figures. Ara prepara la trobada de muixerangues que se celebrarà el 25 d’agost a Beniarbeig.

            L’actuació per al programa de la televisió finlandesa es va realitzar dalt del castell de Dénia. Allí, els components de la Muixeranga de Segària van fer vàries figures per a el que suposarà els seu debut internacional. Durant la gravació del programa, un dels càmeres es va atrevir a provar i participar en la formació d’una figura.

            Els components de la colla recorden que les muixerangues són diferents als castells que es fan a Catalunya, consistents en fer torres en altura. En el cas de la muixeranga, es persegueix la bellesa plàstica a través de la formació de figures humanes que poden fins i tot caminar. No es busca anar sumant altures i fer torres cada vegada més elevades, com en el cas dels castells, i la tècnica que empren és diferent. Ara bé, la muixeranga no deixa de ser el punt de partida dels castells; és a dir, la germana major.

            La Muixeranga de Segària, que es fa acompanyar habitualment per dolçaines i tabalet, assaja tots els divendres a Beniarbeig. El propòsit dels seus components és passar-ho bé fent cultura i compartint-la amb els demés. Ara, també amb el poble finlandès.

<<< Tornar a la portada