“Descobrim la Marina Alta”, el nou Wikiloc comarcal de la MACMA

“Descobrim la Marina Alta”, el nou Wikiloc comarcal de la MACMA
  09/10/2021

“Descobrim la Marina Alta”, el nou Wikiloc comarcal de la MACMA

 

Cent seixanta rutes que recorren de nord a sud i d’est a oest tota la nostra comarca se’ns presenten a través del nu Wikiloc de la MACMA. Totes elles estan senyalitzades i esperant ser recorregudes. Tenen un element denominador comú: descobrir el patrimoni natural i cultural de la Marina Ata.

A través de la seua àrea de treball de patrimoni i cultura, la MACMA presenta el nou Wikiloc comarcal en el que es recullen les rutes senderistes que podem trobar arreu de la comarca. Aquest és el primer pas d’un pla de treball que tingué el seu precedent el 2019, amb el Mapa de la Marina Alta, i que arribarà fins 2022, quan la Mancomunitat estrenarà un espai web amb tota la informació sobre museus, patrimoni cultural visitable, rutes aquàtiques, zones d’escalada, i com no, l’estrella de la comarca, rutes senderistes i culturals.

“Entre l’equip tècnic que ha format part de la posada en marxa del Wikiloc comarcal, trobem els diferents estudiants de pràctiques, així com salaris joves que han passat per la MACMA durant aquests 2021 i que han fet seu aquest projecte”, ha destacat la tècnica de patrimoni i cultura de l’entitat. A més a més, ha volgut insistir en l’estreta col·laboració amb els ajuntaments, ja que aquest projecte compta amb el suport del personal tècnic i regidories de patrimoni, cultura i turisme dels ajuntaments de la comarca, que han ajudat en tot moment en facilitar la informació necessària que nodreix aquesta APP.

Per la seua banda, José Ramiro, president de la Mancomunitat, ha destacat la importància d’apostar per un visitant de proximitat, respectuós amb el medi ambient i la cultura dels nostres pobles i dels seus habitants. “La intenció de la MACMA –ha explicat Ramiro– és que la marca que ara comença a veure la llum, a la qual hem anomenat ‘Descobrim la Marina Alta’, a poc a poc vaja relacionant-se amb una destinació i un producte de qualitat humana, ambiental i cultural, única per la seua idiosincràcia”.

La Mancomunitat, dins d’este pla de treball plurianual, preveu també el llançament d’un nou llibre de la col·lecció editorial pròpia, dedicat al territori i a descobrir els pobles a través del seu paisatge i les seues sendes, anomenat L’‘Atles de la Marina Alta.

 

Enllaç per accedir al perfil del Wikiloc ‘Descobrim la Marina Alta’:

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=7270167

 

Subscriu-te!