Detingut per assaltar a dones que anaven soles pel carrer i robar-los la bossa

Detenido por asaltar a mujeres que iban solas por la calle y robarles el bolso por el procedimiento del tirón
  30/03/2023

ssaltava a les dones quan caminaven soles pel carrer i després d'una forta estirada els arrabassava les seues pertinences.

 

Agents de Policia Nacional han detingut en la localitat de Dénia a un home de 37 anys i nacionalitat uruguaiana, al qual s'acusa de cometre quatre robatoris amb violència mitjançant el modus operandi conegut com a “estirada” a dones de mitjana edat en via pública. Els investigadors van tindre coneixement dels fets arran de la denúncia d'una de les víctimes, en la qual donava compte de la sostracció de la seua bossa per part d'un home que li ho va arrabassar d'una tirada i a conseqüència d'això havia patit lesions després de caure a terra.

La víctima, una dona de mitjana edat, després de la caiguda, va patir una fractura d'un os i va haver de ser traslladada a l'Hospital de Dénia.

En el transcurs de la investigació, els agents van trobar una clara connexió entre el robatori amb violència denunciat i altres tres fets més comesos mitjançant el mateix modus operandi sobre dones de mitjana edat a les quals assaltava quan caminaven soles pel carrer i els arrabassava les seues pertinences mitjançant una forta estirada, provocant en algunes ocasions la caiguda d'aquestes al sòl.

En un dels robatoris, després de fugir precipitadament, l'autor va deixar abandonat el seu telèfon mòbil i una bicicleta que era la que utilitzava per a cometre els fets.

Després de les declaracions prestades per les víctimes i testimonis, els agents van centrar la investigació en la visualització dels enregistraments de les càmeres de seguretat dels comerços de la zona, així com la realització de diferents comprovacions en establiments de compra i venda d'objectes.

Finalment els agents van identificar plenament a l'autor i després de la seua detenció se li van imputar quatre delictes de robatoris amb violència i un delicte de furt, no descartant els investigadors la seua participació en altres fets similars.

L'arrestat ha ingressat a la presó. 

La Policia Nacional ha explicat que en la modalitat delictiva coneguda en l'argot policial com a “estirada”, l'autor selecciona generalment a víctimes d'avançada edat, donada la seua gran vulnerabilitat i indefensió, als qui aguaita i assalta sorprenentment per l'esquena quan es troben soles, arrancant-los violentament d'una forta estirada les bosses o les joies que porten.

En conseqüència, donada l'edat de les víctimes i la violència amb la qual actua l'autor, provoca que aquestes caiguen a terra penosament, originant-los en algunes ocasions greus lesions físiques, a més d'altres seqüeles psíquiques difícilment reversibles, com poden ser; la por d'eixir soles al carrer i una constant sensació d'inseguretat.

<<< Tornar a la portada