Detingut un jove que escalava edificis de Xàbia per a entrar per les finestres per a robar 

Detenido un joven que escalaba edificios de Xàbia para entrar por las ventanas para robar 
  29/12/2022

Un jove de 19 anys, de nacionalitat marroquina, ha sigut detingut per cometre dèsset delictes de robatori amb força en segones residències de Xàbia. La Guàrdia Civil li estava buscant però localitzar-ho va ser difícil perquè dormia en habitatges ocupats. El Jutjat de Guàrdia i Instrucció de Dénia l'ha posat en llibertat amb mesures cautelars.

Les investigacions es van iniciar a la fi del mes de setembre quan la Guàrdia Civil va detectar un increment en els robatoris en segones residències de Xàbia, per la qual cosa es va estrényer la vigilància. Es va poder esbrinar que era l'únic presumpte delinqüent, que aprofitant-se de la seua agilitat, no dubtava a escalar blocs residencials per a accedir als habitatges per finestres obertes. El seu botí consistia en joies, diners, material tecnològic, bicicletes i fins i tot roba interior. L'horari preferit per a cometre els robatoris era el comprés entre la vesprada i la nit. Finalment, venia aquest material en el comerç il·lícit o mercat negre per a obtindre diners en efectiu.

Segons la Guàrdia Civil, “era tal la tranquil·litat amb la qual el delinqüent actuava, que no dubtava a eixir a plena llum dels habitatges robats amb televisions o altres objectes de grans dimensions, alçant amb això sospites entre els veïns”.

El seu error va ser llogar un habitatge on havia robat, aprofitant l'absència dels propietaris. Agents de la Guàrdia Civil van concertar una cita amb l'home i el van poder detindre. 

 

 

<<< Tornar a la portada