Detenen a una dona després d'estafar i quedar-se amb els estalvis d'una anciana a Calp

Detienen a una mujer tras estafar y quedarse con los ahorros de una anciana en Calp
  10/09/2021

 

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a una dona, empleada d'una residència d'ancians a Calp, com a presumpta autora d'un delicte continuat d'estafa que ascendeix a 10.000 euros. Quan quasi havia acabat amb tots els estalvis de la perjudicada, aquesta es va adonar del que estava passant. 

La pròpia dona, de 90 anys, va denunciar que algú li estava robant diners del seu compte bancari. Els agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Calp van iniciar les perquisicions per a esbrinar què estava ocorrent i es va iniciar l'Operació Eptio. Els investigadors van comprovar que, feia aproximadament un any, algú havia sostret la targeta de crèdit de l'anciana i que, des d'aqueix moment, estava realitzant reintegraments en efectiu en caixers, compres de roba i calçat, així com pagaments en restaurants cars i altres establiments de restauració. La víctima es trobava internada en una residència per a persones de la tercera edat i confirmava no haver autoritzat aqueixos moviments. 

Fonts de la Guàrdia Civil apunten que la tardança a posar la denúncia ha suposat una important trava en la recopilació de proves. A més, els investigadors s'han trobat davant una infinitat de pagaments fraudulents, realitzats en diferents establiments i situats en diversos punts de la província durant tot un any. 

No obstant això, en tot just una setmana, segons les mateixes fonts, l'intensiu i detallat estudi dels indicis recopilats va permetre traçar un perfil del possible autor. Les pistes es van centrar sobre una empleada de la residència d'ancià. Aprofitant-se de la confiança que la víctima, vulnerable i dependent, tenia depositada sobre ella, la presumpta autora va tindre accés a la targeta bancària i la clau de seguretat. En el registre realitzat en el domicili de la sospitosa, els agents van localitzar diversos dels articles adquirits amb l'ús il·lícit del compte de la perjudicada. 

La detenció de la presumpta estafadora ser va realitzar el dimecres. Es tracta d'una dona de 45 anys, de nacionalitat veneçolana, a la qual se li atribueix un delicte continuat d'estafa que ascendeix a 10.000 euros, pràcticament la totalitat dels estalvis de la víctima, deixant-la en una situació de greu risc econòmic. Les diligències han sigut posades a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Dénia. 

<<< Tornar a la portada