Dia Mundial del Dietista-Nutricionista

Dia Mundial del Dietista-Nutricionista
  27/11/2017

GLORIA BAYDAL MARTÍ (*)

El dia 24 de novembre celebrem el Dia Mundial del Dietista-Nutricionista i enguany volem donar a conèixer els diferents àmbits en els que ens podeu trobar.

            Un dietista-Nutricionista (D-N) és el professional sanitari que aplica la ciència de l’alimentació i la nutrició per promoure la salut, prevenir i tractar les malalties. Aquesta definició tan àmplia engloba cinc àrees que són les següents:

            - D-N clínic: és el responsable d’elaborar planificacions dietètiques d’acord amb el diagnòstic mèdic. Aquest col·labora amb altres sanitaris per optimitzar la salut de la població.

            - D-N comunitari: aquest supervisa les dietes d’un grup de població concret, com un hospital, equip de futbol o un menjador escolar. A més, a més, implanta sistemes de seguretat alimentària per garantir la innocuïtat dels aliments.

            - D-N en salut pública: és el Dietista-Nutricionista que estudia la població i les seues tendències de consum per tal de desenvolupar campanyes educatives enfocades a millorar els hàbits alimentaris. El seu objectiu és prevenir les malalties.

            - D-N indústria: entre les seues funcions està col·laborar amb el departament d’I+D+i (investigació, desenvolupament i innovació) i reformular productes amb ingredients més sans.

            - D-N docent: aquest investiga i busca informació per tal de traslladar-la a la població en forma de manuals, articles d’investigació i guies de recomanacions.

            Estes són algunes de les tasques que es desenvolupen a cada perfil. Com vegeu, encara que som molts els qui ens trobem en clínica, també hi ha molts D-N que duen a cap altres funcions.

(*) Dietista-Nutricionista de Dinupe.

¡Suscríbete!