Deu anys de Consell dels Xiquets a Xàbia: una iniciativa pionera que dóna veu als més xiquets

Diez años de Consell dels Xiquets en Xàbia: una iniciativa pionera para dar voz a los más peques
  19/11/2021

L'Ajuntament de Xàbia ha celebrat aquesta setmana un acte institucional per a celebrar el desé aniversari de la constitució del Consell dels Xiquets, un òrgan amb el qual es pretén donar protagonisme i participació als més xicotets perquè poden aportar la seua perspectiva i opinió en els projectes. La sessió, celebrada en el saló de plens, va arrancar amb el nomenament dels nous consellers, que representen a tots els centres escolars del municipi. 
    En aquesta convocatòria extraordinària va intervindre una de les fundadores, Amparo Cabrera, que va ser consellera en 2011 quan va nàixer aquest projecte il·lusionant i pioner. Cabrera va recordar l'enriquidora i divertida que va resultar per a ella aquesta experiència.
    També va intervindre Ferran Pascual, un dels consellers que va tindre la responsabilitat al costat dels xiquets i xiquetes de Xàbia de treballar i aportar idees per a la llei valenciana d'infància i adolescència.
    I finalment, va anar Marc Cardona -qui afronta el seu tercer any en l'òrgan de participació- qui va donar veu als actuals representants escolars i va traslladar al públic la il·lusió que els suposa poder opinar i decidir sobre assumptes que els interessen o projectes com les reformes dels parcs infantils que ja s'estan realitzant.
    Tant l'alcalde, José Chulvi com la regidora de Participació, Montse Villaverde, van tindre molt present al regidor que va posar en marxa el Consell dels Xiquets, Cesc Camprubi, convertint a Xàbia en el primer municipi de la província d'Alacant que impulsava aquesta iniciativa, i deixant patent la seua confiança en la infància com a col·lectiu capacitat per a exercir un paper actiu en la societat com a ciutadans de ple dret.
    L'alcalde va apuntar que a Xàbia pràcticament la cinquena part de la població total són menors d'edat. “Són un col·lectiu immensament major que qualsevol associació, grup social o empresarial que aspira a influir en les polítiques locals i, a més, un dels quals més els afectarà la planificació que hui fem de la ciutat, va assenyalar.

<<< Tornar a la portada