Dénia elabora un pla d'emergència davant terratrémols, per si de cas

Dénia elabora un plan de emergencia ante terremotos, por si acaso 
  24/11/2021

No cal alarmar-se, però més val previndre. L'Ajuntament de Dénia ha redactat un pla d'emergència davant riscos sísmics, que recull les mesures d'actuació en cas que el municipi es veja afectat per un terratrémol. Es contempla la creació d'una Unitat Bàsica d'Avaluació de Danys en les Construccions, tant públiques com privades, tècnics i professionals relacionats amb el sector de les infraestructures i obres públiques i les directrius que han de seguir els serveis de seguretat i sanitaris. 

El pla està justificat perquè Dénia es troba d'una zona d'intensitat símica de grau 7.5 sobre 10, segons la classificació de l'Institut Geogràfic Nacional. Per això, hi ha la possibilitat que es produïsquen danys en greus en els edificis i que a l'interior hi haja desplaçaments de mobles i caiguda d'objectes de les prestatgeries.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, ha dit aquest dimecres que, amb el de riscos sísmics, Dénia tindrà tots els plans d'emergències que exigeix la normativa. Amb anterioritat, es van aprovar els d'inundabilitat i de platges.

El Pla d'Actuació de Risc Sísmic de Dénia s'aprovarà aquest dijous en el ple, si bé haurà de ser ratificat per la Generalitat.

 

 

 

Subscriu-te!