Dénia ‘troba’ la baula que li faltava entre la formació bàsica en hostaleria i la universitària 

Dénia ‘encuentra’ el eslabón que le faltaba entre la formación básica en hostelería y la universitaria 
  06/06/2020

Els primers alumnes de Direcció de Cuina del Maria Ibars faran la prova d'accés al juliol

Ara sí. El cicle formatiu de grau superior de Direcció de Cuina, el màxim ensenyament reglat en aquesta matèria, s'impartirà el pròxim curs a Dénia. Després de diversos anys de punt mort -amb un cicle concedit però per al qual no s'obrien les matrícules- l'IES Maria Ibars inclourà en l'oferta formativa de la família professional d'Hostaleria i Turisme uns estudis equiparats als ensenyaments superiors europees de cuina. El cicle és la baula entre l'ensenyament bàsic en aquesta matèria, que ja ofereix el centre, i els estudis de graus universitaris, que imparteix la Universitat d'Alacant. Els primers alumnes podran accedir directament des del Batxillerat o bé a través d'una prova d'accés, que es realitzarà el mes de juliol.

Les classes de Direcció de Cuina s'impartiran en el CdT Marina Alta gràcies a l'acord aconseguit entre la Conselleria d'Educació i la Secretaria Autonòmica de Turisme. Aquest es plasma en la signatura d'un conveni que permetrà l'alternança en l'ús de les instal·lacions entre l'alumnat de l'institut, que ofereix la formació reglada, i el del centre dependent de l'Agència Valenciana del Turisme, on s'imparteix formació contínua. El director del Maria Ibars, Josep Antoni Server, ha explicat que les classes del cicle superior s'impartiran a les vesprades i que, de moment, les dels cicles mitjans es mantindran al matí. 

Server ha mostrat la seua satisfacció per la reactivació dels estudis superiors de cuina. Ha recordat que el cicle va ser aprovat per a Dénia fa uns anys però va quedar paralitzat per diverses qüestions, entre elles la falta d'un espai on impartir les classes pràctiques. 

Subscriu-te!