Dénia Festival de les Humanitats homenatja l'escriptor Rafael Chirbes

  • Dénia Festival de les Humanitats homenajea al escritor Rafael Chirbes
  • Dénia Festival de les Humanitats homenajea al escritor Rafael Chirbes
  • Dénia Festival de les Humanitats homenajea al escritor Rafael Chirbes
  23/09/2022

El Dénia Festival de les Humanitats, que se celebra a Dénia entre el 27 i el 29 d'octubre, retrà homenatge a l'escriptor Rafael Chirbes, que va estar estretament vinculat a la Marina Alta. Com a complement a les conferències programades, s'han organitzat una sèrie d'activitats en les quals s'inclou la jornada literària “Territori Chirbes: vida i literatura dels Diaris de Rafael Chirbes”, que tindrà lloc el dimarts 25 d'octubre. 

Entorn de la figura de l'autor, se celebraran tres conferències a la Biblioteca Pública Municipal de Dénia a partir de les 17 hores. La primera, “Territori Chirbes: Claus de la seua escriptura”, serà a càrrec del professor de Literatura Espanyola en la Universitat de Lleó (ULe) Jacobo Llamas Martínez. La investigadora d'Estudis Literaris en la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) impartirà la segona conferència, que versarà sobre l'entorn valencià que va inspirar a Chirbes amb el nom “(Re)escriure el territori. La costa valenciana com a palimpsest en la narrativa de Rafael Chirbes”. Per a finalitzar, el professor de Literatura Espanyola de la Universitat de València (UV) Javier Lluc-Prats parlarà de la literatura més personal de l'autor en la conferència “Escriptura del jo en temps de conflictes: vida i literatura en els Diaris de Rafael Chirbes”.

Les activitats del “Festival Off”, que es van donar a conéixer ahir, aniran des de la música al carrer o les exhibicions de dansa a exposicions d'art i xarrades. Es desenvoluparan entre el 24 i el 29 d'octubre i es completaran amb les converses entre Javier López Alós (doctor en Filosofia) i Vicent Botella (analista de dades i acadèmic) en els seus “Diàlegs de proximitat. Humanitats i ciències davant un món en canvi” (dilluns 24, a les 19 h., a la Biblioteca Pública Municipal de Dénia); i la inauguració de l'exposició “Autoretrat” d'Amparo Sard (dimecres 26, a les 19 h., en el Centre d’Art l’Estació) presentada enguany en el festival d'art ARC de Madrid i que introdueix el sentit del tacte en l'experiència de l'espectador gràcies a la tecnologia 3D. A més, s'ha programat l'actuació d'alumnes del Conservatori Tenor Cortis i de l'Agrupació Artística Musical de Dénia (dies 28 i 29 de les 17 a les 20.30 h. i el 29 també d'11 a 13 h.) al Carrer Marqués de Camp. Mentre que l'Escola Marina Lindy Hop farà un taller i una exhibició en la plaça del Consell el dissabte de 29, de 19 a 21 hores.

PRESENTACIÓ A MADRID

Aquesta mateixa setmana s'ha presentat en el Cercle de Belles arts de Madrid el Dénia Festival de les Humanitats com un espai de pensament i una cita anual de reflexió i diàleg sobre la condició humana, dirigida a ciutadans que reclamen una mirada crítica que ens permeta entendre les claus del món en el qual vivim. En la presentació han participat, a més de l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt; el president de Baleària, Adolfo Utor; Isabel Fuertes, directora de Caixaforum Madrid; Jorge Alarte, director general de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional de la Generalitat Valenciana; Josep Ramoneda i Jordi Alberich, directors de debats del festival.

<<< Tornar a la portada