Dénia homenatja a Álvaro de Luna, quatre anys després de la seua desaparició

Dénia homenajea a Álvaro de Luna, cuatro años después de su fallecimiento
  16/09/2022

L'actor era un enamorat de la ciutat, on gaudia del Montgó, la gastronomia i les tertúlies 

Amics i familiars de l'actor Álvaro de Luna acudiran dissabte que ve al Centre Social de Dénia per a recordar la seua faceta més personal i la seua relació amb la ciutat en l'acte d'homenatge que se celebrarà quan estan a punt de complir-se quatre anys de la seua defunció. Álvaro de Luna sentia una gran passió per Dénia, a la qual va arribar per primera vegada a la fi dels anys 50 per a treballar com a especialista en la pel·lícula John Paul Jones, experiència que va repetir en 1961 durant el rodatge del fill del capità Blood.

A principis de la dècada dels 80, va començar a passar les seues vacances i nombrosos caps de setmana a l'Hotel Los Angeles fins que va comprar una casa en la partida Sorts de la Mar. De Dénia destacava la seua tranquil·litat i hospitalitat, i li agradava gaudir del Montgó, la gastronomia i les tertúlies amb amics en alguna terrassa del centre de la ciutat. 

En 2007, l'actor va participar en un míting de la campanya electoral del PSPV i a l'any següent va llegir un manifest durant un acte de suport a l'alcaldessa Paqui Viciano, després de la presentació de la moció de censura. 

L'homenatge, que començarà a les 19.30 hores, ha sigut organitzat per l'Ajuntament “com a mostra de gratitud a l'afecte que sempre va tindre per la nostra ciutat, convertint-se en un dels nostres conciutadans més insignes i erigint-se en un dels nostres millors i més entusiastes ambaixadors”, segons ha manifestat l'alcalde, Vicent Grimalt.

Durant l'acte, es projectarà un audiovisual, amb realització i edició de Toni Reig i Romu Soler, i enregistrament de Pablo Caulín, en el qual intervenen Alfonso Ungría (director de cinema), Manolo Matji (guionista i director de cinema), José Manuel Cervino (actor), Cristina Sellés (empresària), Ignacio Calderón (empresari), Juan Antonio Corbalán (jugador de bàsquet i cardiòleg), Antoni Espasa (economista), Manuel Vicent (escriptor), Pascual Olmos (economista), Fernando Ledesma (jurista) i Javier Moscoso (jurista) així com el propi actor. 

Alguns d'aquests companys de viatge i vida s'asseuran a continuació en l'escenari per a xarrar i recrear aqueixes tertúlies a les quals Álvaro de Luna s'entregava sense pressa i amb entusiasme a les terrasses de la seua estimada Dénia.

A més, actuarà el cantautor Luis Pastor, recordant al seu amic, a qui va dedicar una de les seues composicions.

Les intervencions del president de la Generalitat, Ximo Puig, l'alcalde de Dénia i un representant de la família De Lluna tancaran aquest acte d'homenatge al recordat i admirat Álvaro de Luna, aquell enamorat de la nostra ciutat, aqueix lloc on, segons va dir, “sempre va ser jove”.

<<< Tornar a la portada