Dénia posa en marxa una campanya de sensibilització per a trencar amb els mites i prejudicis en l'amor 

Dénia pone en marcha una campaña de sensibilización para romper con los mitos y prejuicios en el amor 
  06/02/2023

La Regidoria d'Igualtat i Diversitat ha llançat per primera vegada una campanya en favor de l'amor universal, igualitari i divers. L'acció, que es posa en marxa coincidint amb el dia de Sant Valentí, va dirigida a difondre “models de relació en els quals prevalga l'amor propi i pels altres, més enllà d'ideologies, creences i estereotips culturals i socials; bandejant el concepte d'amor romàntic, tòxic, masclista i LGTBIfóbico”, segons comenta el regidor d'Igualtat i Diversitat, Javier Scotto.

La cartelleria i els vídeos que es difondran fins al dia 19 conviden a viure l'amor sense prejudicis sobre el sexe, el gènere, l'edat o el color; tot sota els lemes “dia de l'amor lliure”, “dia de l'amor divers” i “dia de l'amor igual”.

El regidor apunta al fet que l'elecció d'aquesta data respon a la vinculació de la celebració amb estereotips i models desfasats pel que s'intenta “fer de l'amor la clau de la convivència en igualtat, la diversitat i la inclusió de totes les generacions”. Per això, es convida a voler als altres en un marc d'igualtat i diversitat en les relacions amoroses, però també en les d'amistat, és a dir, l'amor en tots els seus formats i variants.

La campanya es desenvoluparà en xarxes socials i en suports urbans, amb vídeos i cartelleria per a difondre els valors d'igualtat i diversitat que han de prevaldre en tota afectivitat sexual per a evitar relacions de possessió, domini o intolerància. A més, és finançada pel Govern d'Espanya a través del Pacte contra la violència de gènere.

Des de la regidoria es vol arribar al major nombre de persones, procurant sempre integrar a aquells sectors de la població que pateixen qualsevol tipus de discriminació, com ara el col·lectiu LGTBIQ+, els ancians o persones racializadas, per a desestigmatizar la seua imatge mitjançant la conscienciació.

<<< Tornar a la portada