Dénia presenta el video en el qual les víctimes de la violència de gènere són els homes

Dénia presenta el video en el que las víctimas de violencia de género son los hombres
  15/02/2021

Les institucions no paren en el seu esforç per conscienciar a la població que cal combatre la violència masclista. Ara, des de la Diputació d'Alacant arriba una campanya, que vol ser una espècie d'aparador per a tot el que s'està fent a la província. Li han posat l'hastag  #yoSImeimplico i consisteix en cinc webimars (xarrades per internet) en 17 pobles de la província. Un d'ells és Dénia.

Qui es pot inscriure? Qualsevol persona interessada i a més de forma gratuïta. Ho pot fer en la pàgina http://violenciasmachistas.diputacionalicante.es/  La jornada del pròxim 24 de febrer tindrà a Dénia com a protagonista. 

La peça central de la campanya és un audiovisual que mostra diverses de les situacions de violència que pateixen habitualment les dones, però aquesta vegada serà a l'inrevés. Les víctimes són ells. L'audiovisual, finançat amb fons del Pacte d'Estat contra la violència de gènere, es va gravar a Dénia amb la col·laboració de dones de Matria. Associació de Dons, APROSDECO, actors professionals i, perquè l'experiment fora el més real possible, també van participar homes anònims que van viure aquestes situacions sense saber que estaven sent gravats. L'experiment va oferir resultats molt interessants que seran exposats en el webinar del 24 de febrer.

La sessió inclourà també la xarra “Pluja de conceptes”, a càrrec dels experts en violència de gènere Pablo Cuéllar i Carmelo Hernández Ramos, i un taller titulat “Receptes per a un món sense violències contra les dones”, en el qual les persones participants aportaran els seus ingredients per a elaborar una recepta lliure de violència masclista. A continuació, la tècnica del departament d'Igualtat, María José Martí Ivars, exposarà la campanya de Dénia sobre l'assetjament sexual #senseferpor. 

Tot això serà a la vesprada i a través d'internet.

<<< Tornar a la portada