Dénia promou la conciliació familiar en les vacances de Pasqua amb 152 places en campus i tallers per a joves de 3 a 16 anys

Dénia promueve la conciliación familiar en las vacaciones de Pascua con 152 plazas en campus y talleres para jóvenes de 3 a 16 años
  25/03/2023

 

Les Regidories de Joventut, Esports i Polítiques Inclusives han presentat un programa conjunt d'activitats gratuïtes per a xiquets de 3 a 16 anys durant les vacances escolars de Setmana Santa.

L'edil d'Educació i Polítiques Inclusives, Melani Ivars, ha explicat les activitats dins del campus coeducatiu ‘Totes i tots contem’; en ell, dos grups de xiquets i xiquetes –un de 30 d'entre 3 i 5 anys i un altre de 30 amb xiquets i xiquetes de 6 a 10 anys- gaudiran de contes, tallers, jocs i treball en equip entre l'11 i el 17 d'abril, de 9 del matí a 13.30 hores. Aquesta activitat està organitzada amb la col·laboració de la Biblioteca Pública Municipal de Dénia, i se celebrarà en l'Agència de lectura Rafael Chirbes de la Casa de la Cultura. Serà necessari formalitzar una inscripció prèvia en el número 96 575 98 20 o en el correu electrònic biblioteca@ayto-denia.es, entre el 27 i el 31 d'abril.

Per part seua, el regidor de Joventut, Juan Sapena, ha presentat els tres campus que se celebraran a l'abril per a joves d'entre 11 i 16 anys, en les instal·lacions de Joventut (ronda de les Muralles, 42). El primer a començar serà el de cuina, els dies 3, 4, 5, 11, 12, 13 i 14 d'abril, els 20 joves participants podran “crear la seua pròpia dieta” en els tallers de cuina saludable ‘*Aprén, cuina i crea per Pasqua’, en un horari de 17 a 19 hores. Per als joves més conscienciats amb la defensa de la naturalesa, entre l'11 i el 17 d'abril, de 9 a 13 del matí, tindrà lloc el ‘Campus Mediambiental de Pasqua’, amb excursions, debats i moltes més activitats. Per a aconseguir una de les 30 places oferides s'haurà de realitzar preinscripció entre el 27 i el 31 de març.

Finalment, s'ofereix l'alternativa artística ‘Pasqua amb art', entre l'11 i el 17 d'abril, de 9 del matí a 13 del migdia, amb activitats de pintura, equilibri, grafiti, arts escèniques, taller DJ, escultura i modelatge. Per a participar s'haurà de realitzar preinscripció entre el 27 i el 31 de març.

Quant a l'oferta esportiva, des de la Regidoria d'Esports s'ha planificat un campus piscina els dies 6, 11, 12, 13, 14 i 17 d'abril; amb ludoteca matinal de 7.45 i 9 hores, tallers entre les 9 del matí i les 14 hores i servei de menjador de 14 a 15.30 hores. L'activitat està pensada per a un grup de 20 xiquets i xiquetes d'entre 4 a 14 anys; els preus es poden consultar en el centre esportiu Aqualia, espai en el qual es realitzarà la matrícula, el període d'inscripció de la qual ja ha començat.

Els regidors han destacat l'evolució del projecte, “un compromís per a oferir un oci alternatiu que promoga la conciliació laboral i familiar”, en paraules d'Ivars. Apunten els edils que aquesta és la raó per la qual les places de les vacances de Setmana Santa han augmentat en 52 respecte a l'edició de l'any passat. Una oferta que, en paraules de la regidora, ve a complementar altres activitats anuals com ‘Patis oberts’, ‘Espais hàbitats’, Urbajove’ o ‘Dissabtes joves’. 

Amb l'objectiu de centralitzar tota l'oferta d'oci, com comenten tots dos regidors, s'ha decidit crear una pàgina web on es puguen trobar totes les activitats de futures edicions, amb la vista posada en l'estiu; al mateix temps que es permeta realitzar les inscripcions. Ivars creu que és una manera de “fer més fàcil el treball a les famílies”. 

 

<<< Tornar a la portada