Dos morts i dos nous brots a la comarca per coronavirus 

Dos fallecidos y dos nuevos brotes en la comarca por coronavirus 
  23/04/2021

La vacunació al grup de 75 a 80 anys es dona per completada

Després d'unes setmanes sense defuncions per COVID-19 a la comarca, s'han registrat dues noves morts, produïdes a l'Atzúbia i en Gata. D'aquesta manera, s'han depassat les 200 víctimes mortals a la Marina Alta des que es va iniciar la pandèmia. A l'hospital, hi ha en aquests moments 3 pacients covid en planta i 1 en UCI. La vacunació continua avançant i, excepte excepcions -degudes principalment a errors de comunicació o absències- l'administració de la vacuna al grup d'edat de 75 a 80 anys es dona ja per completada. Pego i Orba se sumen a Dénia com a punts remots per a quan arribe la vacunació massiva.

Les dades oficials difoses ahir divendres per la Conselleria de Sanitat ofereixen un repunt dels casos de coronavirus. Hi ha 16 nous positius, que es concentren a Xàbia (8) i Calp (4). La resta s'han registrat a Benissa, El Poble Nou de Benitatxell, Dénia i Pedreguer. En la informació facilitada el dimarts, es notificaven altres cinc casos a la comarca.

Durant aquesta setmana han aparegut també nous brots, que s'han detectat a Xàbia i Calp. Tots dos, segons va informar el dijous la Conselleria, tenen tres casos cadascun i són d'origen social. 

El xicotet repunt de positius és una tònica general en tota la Comunitat Valenciana, on encara els casos actius per cada 100.000 habitants són baixos. El president de la Generalitat va anunciar el dijous una lleugera retallada de les restriccions a partir del dilluns 26. Bars, restaurants i comerços podran estar oberts fins a les 22 hores, just quan comença el toc de queda, que no varia. Actualment, els locals d'hostaleria han de tancar a les 6 de la vesprada, encara que poden continuar donant servei de menjar per a portar.

Les noves mesures estaran vigents en principi fins al 9 de maig, quan es preveu que decaiga l'estat d'alarma. L'aforament en l'hostaleria seguirà com fins ara: el 30% a l'interior i el 100% a les terrasses.

Una novetat important a partir del dilluns és que es permetrà que els salons de banquets puguen obrir les seues portes, encara que al 50% de la seua capacitat.

Uns altres dels canvis del decret de flexibilització de les mesures sanitàries és que s'amplia l'aforament de cinemes i activitats culturals.

En la seua compareixença d'aquest dijous, el cap del Consell va avançar que, si es produeix l'evolució prevista, al final de l'estat d'alarma decaurà el perimetraje autonòmic, i va anunciar que a principis de maig se celebrarà una nova reunió en la qual es valorarà aquesta decisió.

"Aquesta serà l'última quinzena abans que acabe l'estat d'alarma i comence una nova fase, un nou temps d'esperança -va manifestar- marcat per la proximitat de l'estiu i l'avanç de la vacunació". Ximo Puig es va referir al "immens esforç" de la societat valenciana i a la "desescalada prudent" que s'està duent a terme, gràcies a la qual cosa "ens trobem en una posició única a Espanya i a Europa, ja que som una de les regions europees amb menor incidència".

DE 62 A 60 ANYS, A VACUNAR

 

Durant la setmana, s'han inoculat a la Marina Alta prop de 9.000 vacunes. La vacunació es va interrompre aquesta setmana en Llunàtics, on només es van posar vacunes el dilluns. No obstant això, es va continuar vacunant en els centres de salut i a l'hospital. A més dels majors de 70 anys, s'ha estat també vacunant a pacients d'hemodiàlisis, trasplantats i persones amb síndrome de Down. També s'han fet garbellats aleatoris en residències, on no hagut noves incidències. 

Llunàtics, que rep a ciutadans de Dénia i d'altres municipis de la comarca, reprén la vacunació dilluns que ve amb les persones que tinguen entre 62 i 60 anys, als qui se'ls administrarà la vacuna d'AstraZeneca. Durant tota la jornada del dimarts 27 i el dijous 29 al matí es continuarà vacunant als inclosos en la franja de 75 a 70 anys, com ja s'ha estat fent en els últims dies. 

Començarà també immediatament la vacunació a pacients oncològics, sempre amb una avaluació prèvia cas per cas sobre la compatibilitat d'administrar la vacuna amb el tractament que reben. Al llarg de la setmana, quan s'espera també l'arribada de les vacunes de Janssen, es preveu administrar unes 10.500 vacunes.

<<< Tornar a la portada