Dues jornades per a les famílies celebren el primer aniversari de l'àguila pescadora Estell a la marjal de Pego

  • Dos jornadas para las familias celebran el primer aniversario del águila pescadora Estell en el marjal de Pego
  • Dos jornadas para las familias celebran el primer aniversario del águila pescadora Estell en el marjal de Pego
  12/04/2022

La fundació Migres ha programat dues jornades per a les famílies a la marjal de Pego-Oliva  per a celebrar el primer aniversari de l’exemplar d’àguila pescadora Estell, reintroduïda en l’indret de la Muntanyeta Verda pel Servei de Vida Silvestre de la Conselleria de Medi Ambient, la Fundació Migres, els respectius Ajuntaments i la Fundació Iberdrola

            Les jornades, segons expliquen, s’han fet coincidir amb la data del 16 d’abril, que es quan es compleix la data de que Estel fos traslladada com un pollet al parc natural on ha encertat a sobreviure malgrat unes estadístiques que estimaven que sols el 12% de les cries  sobreviu al primer any.

“A més de celebrar l'inici, ara fa un any d'una aventura tan especial com és la recuperació d'una espècie, desapareguda durant tants anys de les nostres terres, es tracta de donar continuïtat a aquesta primera peça d'un projecte importantíssim i emocionant que ens ajuda a conéixer millor la fauna i flora del nostre entorn natural”, explica la responsable de Medi Ambient, Laura Castellà. La regidora recalca la “importància que xicotets i majors tinguen l’oportunitat de conèixer l projecte per a prendre consciència en la cura de la naturalesa”.

El programa, que abasta també el diumenge 17 d’abril, pretén desenvolupar-se de 10 a 20 hores mitjançant una sèrie de tallers amb els quals conéixer millor a l'ocell que regna sobre la marjal, així com l'entorn natural que l'envolta. Tot això estarà complementat per una Gimcana de Pasqua, que te previst culminar amb un berenar al modus de qualsevol aniversari de xiquets, amb pastís inclòs.

Des de l’organització han advertit que les places per a participar en aquest especial aniversari són limitades, encara que la cita és important, no convé avassallar a Estell, requereixen inscripció prèvia.

Així mateix l’aniversari d'Estell també està previst celebrar-se a través de les ones el dia 27 quan l’emissora local Ràdio Pego es traslladarà al parc natural per a emetre, a partir de les 11 del matí, un programa especial en el qual participaran tots els actors del projecte de reintroducció de l'àguila pescadora en la marjal. Segons ha justificat el regidor de Comunicació, Ricardo Sendra “volem donar-li la importància que té i esperem que el missatge, el que cal apostar pel suport a la naturalesa, arribe a tots els racons i res millor que fer-ho a través de la ràdio”.

 

 

 

<<< Tornar a la portada