Dues subvencions de 566.970 euros permeten la renovació de tot l’enllumenat de Pego

Dos subvenciones de 566.970 euros permiten la renovación de todo el alumbrado de Pego
  11/07/2022

L’Ajuntament de Pego escometrà la renovació de tot l’enllumenat del municipi al confirmar-se la concessió de les diferents subvencions per part de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia (IDAE) i de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

        La primera de les ajudes consta de 474.940 euros, està conceptuada com d'Economia Baixa en Carboni en Entitats Locals i canalitzada pel referit IDAE a través del Fons Europeu per a substituir 2.093 de les 2.181 lluminàries existents en el municipi i l’adequació de la totalitat dels 18 quadres de comandament.

        Aquesta queda complementada pels 92.030 aportats per. L’IVACE per a instal·lar 348 lluminàries noves de tecnologia LED que disposen de reducció de nivell d'il·luminació mitjançant equip multinivell per a ajustar-la segons els diferents horaris nocturns i els

diferents tipus de vies. Tot això, a banda de la substitució del cablejat existent que es troba en mal estat i s'instal·larà cablejat nou per a realitzar unificacions entre instal·lacions que es troben pròximes.

“L'objectiu és reduir el cost de la potència contractada i millorar així el control de les instal·lacions i la seua facturació”, explica la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà per a apuntar que amb aquesta actuació preveu passar-se de 355,6 KW a 92,53 KW, i s'aconseguirà un estalvi energètic estimat del 81%. Segons ha afirmat, des de l’Ajuntament han comprovar que l’estalvi és notable després de substituir el 50% de les lluminàries

l'estalvi és notable, ja que en poc més de 6 anys s'ha estalviat un 57% en la factura de la llum. En concret, detalla que s’ha aconseguit baixar de 219.233,10 euros en l'any 2015) a 93.554,21 euros en 2021.

Per a la també regidora de Medi Ambient, cal recordar que encara falta el

canvi aproximadament del 50% de les lluminàries “per la qual cosa l'estalvi encara serà major una vegada finalitzada tota la renovació”. Així mateix ha mostrat la seua confiança en intensificar el nivell de treball en l'últim trimestre d'enguany per a disposar de tot el nou enllumenat públic abans de finalitzar 2022. “Una vegada aconseguit serem un poble més compromès amb el medi ambient, augmentant l'eficiència i sostenibilitat, línies que aquest equip de govern sempre s'ha marcat com a ruta a seguir”, ha conclòs.

<<< Tornar a la portada