Ecocardiografías en el Centre de Salut de Calp

Ecocardiografías en el Centro de Salud de Calp
  18/05/2022

 

 

· Suposa un nou avanç en la implantació de l'ecografia clínica en l'Atenció Primària

 

· L'ONG Help ha donat una sonda específica per a realitzar aquest tipus d'exploracions

 

 

 

El Centre de Salut de Calp disposa d'un ecògraf que ara també pot realitzar exploracions cardíaques, gràcies a la incorporació d'una nova sonda donada per l'ONG Help of Marina Alta.

L'ecografia clínica s'està implantant en l'Atenció Primària de la Marina Alta. De moment disposen d'elles els centres de salut de Teulada, Pego, Xàbia, Orba i Calp.

L'objectiu és introduir l'ecografia clínica en la pràctica diària dels especialistes en Medicina Familiar i Comunitària per a sumar-la a l'exploració física i ampliar així la capacitat diagnòstica.

Els beneficis per al pacient són directes, ja que se li ofereix un diagnòstic més ràpid en complementar-se amb l'ecografia la informació que proporciona l'exploració física tradicional, sense ocasionar cap risc, ja que és una tècnica absolutament innòcua.

En els últims anys, gràcies a la tecnologia i la formació específica dels facultatius, l'ecografia clínica s'està estenent com a gran aliada de la pràctica clínica ja que augmenta la capacitat diagnòstica i resolutiva, optimitza les derivacions a Atenció Especialitzada, redueix els temps d'atenció i satisfacció, tant dels pacients com dels professionals.

<<< Tornar a la portada